Головна » Блог » Короткий гайд: Всі можливості Google Forms

Короткий гайд: Всі можливості Google Forms

30.06.2021

Редакція: Ольга Коцофане. Автор: Валентина Коренівська


Google надає багато сервісів, використовуючи які можна спростити вирішення різноманітних завдань. У цій статті ми опишемо максимально ефективне використання Google Форми, можливості цього онлайн-сервісу та особливості застосування.

Він використовується як Google опитувальник клієнтів для проведення голосування, тестування, збору даних.

Одну з найважливіших функцій Форми Google виконують для маркетингу, дозволяючи фахівцям збирати відгуки від клієнтів та їх запити щодо послуг чи товарів. Створити опитування онлайн — це простий і ефективний спосіб отримання актуальної інформації про споживачів. Функціонал Forms Google дозволяє зробити графічний інтерфейс максимально привабливим для користувача.

Зміст:

  1. Що таке Google форми?
  2. Як користуватися Гугл Формами – які продукти можна створювати з їх допомогою?
  3. Переваги Гугл Forms
  4. Як працювати з Гугл Формами?
  5. Як створювати Гугл опитування?
  6. Гугл опитування як створити дизайн, який відповідатиме стилю компанії?
  7. Найчастіші питання по Google Forms

     8. Висновки

гугл форми компьютер



 

Що таке Google форми?

 

Форми Google — онлайн-сервіс для створення тестів, опитувань, форм реєстрації на заходи та збору зворотного зв’язку. Так, анкета Google одночасно дозволяє створювати звіти. Всю інформацію, яку заповнюють респонденти, можна автоматично перетворити в Google Таблиці. Завдяки такій функції Google Форм можна швидко проаналізувати відповіді.

Вам не потрібно самостійно нічого вигадувати, сервіс продуманий до дрібниць. Гугл Формс тести мають всі необхідні функції для закриття завдань з опитувань з мінімальними витратами часу та зусиль. Для використання Google Форм потрібно ввійти в обліковий запис Google.

Зручний і зрозумілий інтерфейс дозволить створити опитувальник в Google і Google Forms тести без особливих зусиль, і з використанням різних елементів.

Програма має простий та лаконічний дизайн. Для користувачів є різні приклади та шаблони Google Forms, на основі яких можна створювати свої варіанти анкет, форм для реєстрації на івенти тощо.

Ми визначили, що Google Форми потрібні для збору інформації та відповідей на питання. Програма має необмежений функціонал: можна створити форму Google з використанням різних типів питань, адаптованих до заходу або фірмового стилю компанії.

Як користуватися Гугл Формами – які продукти можна створювати з їх допомогою?

Google Форма для тесту або будь-якого іншого опитувальника може використовуватись з різною метою — від освітніх до комерційних:

  • організація онлайн-реєстрації на заходи;
  • брифування — створення технічних завдань (брифів);
  • збір відгуків про роботу компанії, продукт, проведений захід тощо;
  • анкетування респондентів щодо подальших досліджень;
  • онлайн-опитувач для збирання контактів для розсилок;
  • лідогенерація — опитувальник в Google використовується як посадкова сторінка.

Переваги Гугл Forms

Питання, як створити Гугл Форму з телефону або з комп’ютера, не викликає проблем у користувачів, адже використовувати сервіс можуть власники різних девайсів, перебуваючи в будь-якій точці світу. Щоб створити Google Форму, достатньо мати лише обліковий запис і доступ до Інтернету. Головні переваги сервісу — онлайн-робота, високий рівень юзабіліті та простота інтерфейсу.

Ви зможете налаштувати опитування в Google Forms з урахуванням дрібних деталей, вибираючи чекбокси або поодинокі відповіді, вставляючи мультимедійний контент, структуровані питання. Онлайн-доступ дозволяє працювати над матеріалом одному користувачеві або одразу всій команді. Google Forms анкета може бути оформлена у різному дизайні.

Крім власної функціональності сервіс можна вдосконалити за допомогою інших продуктів компанії (про них ми розповімо докладніше далі). Зручність інструменту полягає в його:

  • адаптивності — створення, редагування та перегляд матеріалів доступні на будь-яких девайсах;
  • доступність — перебуваючи в будь-якому місці та в будь-який час, користувач може працювати з сервісом. Зберігаються Google Forms для опитування на Google Диску;
  • простота використання — легко й зручно працювати на всіх етапах, від створення до заповнення респондентами;
  • унікальне оформлення — для дизайну можна вибрати готові теми Google Forms або додати власні зображення;
  • зручність аналізу — після заповнення форм інформація автоматично обчислюється додатком, і ви зможете отримати готову статистику відповідей.

Як зробити опитувальник у Google Forms і як правильно налаштовувати цей інструмент, щоб отримати максимум від його використання? Про це ми розповімо далі.

Як користуватися Гугл Формами - які продукти можна створювати з їх допомогою?



 

Як працювати з Гугл Формами?

Перше, що потрібно обов’язково виконати, щоб були доступні Google Forms — створити обліковий запис Google або увійти до наявного. Використовуйте ресурс Google Forms. У безкоштовному обліковому записі Google Forms доступний для особистих цілей, а в обліковому записі Google Workspace — для бізнесу.

Як працювати з Гугл Формами?

З огляду на всі необхідні технічні характеристики та параметри можна встановити відповідні конфігурації в налаштуваннях. Пункти поведінки вибираємо у верхній панелі.

Пункти поведінки гугл формс можна вибрати у верхній панелі

1. Зовнішній вигляд. Дозволяє вибирати потрібні заливки або використовувати готові приклади Гугл Forms.

готові приклади Гугл Forms

2. Попередній перегляд. Цей пункт дозволяє зрозуміти, як респонденти бачитимуть приклад Google Forms тесту.

3. Налаштування. Щоб відкрити панель керування, натисніть на коліщатко. Це дозволить задавати необхідні параметри.

Налаштування і предперегляд гугл формс

4. Загальніви можете використовувати цю закладку для збирання адрес поштових скриньок респондентів. Щоб активувати функцію, просто поставте галочку навпроти пункту «Збирати адреси електронної пошти». Після цього графа «Електронна адреса» під час опитування заповнюватиметься автоматично. Виключити опитування однієї і тієї ж людини декілька разів або відкрити доступ Google Forms без входу в обліковий запис всім, у кого немає облікового запису, ви зможете, використовуючи кнопку «Надсилати форму не більше одного разу». Актуально у разі проведення досліджень.

Порада! Google Форма без входу в обліковий запис буде доступна для заповнення, якщо у закладці «Загальні» поставити галочку навпроти графи «Надсилати форму не більше одного разу».

5. Презентація —пункт, де ви налаштовуєте візуал для користувачів. Ви зможете додати будь-який текст, який респонденти побачать після відповіді на запитання.

Гугл Форма без входу в акаунт

Порада! Подякуйте користувачеві за те, що він витратив свій час і заповнив Google Forms відповіді. Надайте контактну інформацію для зворотного зв’язку, на випадок якщо у людини з’являться запитання. Запропонуйте виконати подальші дії (наприклад, підписатися на вас у соцмережах тощо).

6. Тести — закладка Google Форми створити тест активується, коли ви пересунете повзунок. Після цього буде доступний додатковий функціонал. Для швидкого фідбеку користувачеві виберіть пункт «Показати оцінку відразу після надсилання форми».

Тести — закладка Гугл Форми створити тест

7. Надіслати. Ця кнопка дозволяє вибрати спосіб розсилки Google Форми тесту з доступних варіантів::

  • Електронна пошта — одержувач одразу ж у листі може заповнити опитування, йому не потрібно нікуди переходити. Все тому, що форма вбудовується у тіло повідомлення. Це один із найкращих варіантів для Gmail.

Надіслати. Ця кнопка дозволяє вибрати спосіб розсилки Google Форми тесту

Важливо! Питання Google Форми спам цікавий багатьом фахівцям, які займаються розсилками. Електронні листи надсилаються через програму і не потрапляють до спаму, оскільки повідомлення надходять із власних поштових серверів Google.

  • Посилання — у цій вкладці доступне посилання, яке можна скопіювати та надіслати респондентам. Для зручності та коректного відображення посилання можна створити коротку URL-адресу.

посилання гугл формс

  • HTML-код — можна скопіювати для подальшого розміщення на сайті тощо.

HTML-код гугл формс

  • Соціальні мережі — Google Форми тест приклад можна відправити за допомогою кнопки в соцмережі.

соціальні мережі гугл форми тест

  • Дії з формою за допомогою цієї кнопки ви відкриєте меню з налаштуваннями.

Дії з формою гугл

 

Як створити Гугл опитування?

Сервіс автоматично пропонує користувачеві перед тим, як створити опитування, внести інформацію до рядків. Вам потрібно заповнити назву та коротко описати проєкт.

Як створювати Гугл опитування

Якщо ви хочете зрозуміти, як створювати Google Форми, зверніть увагу на зручне меню, за допомогою якого можна:

  • скласти питання;
  • імпортувати готові питання;
  • заповнити інформацію у графах (назва та опис);
  • вставити зображення;
  • додати відео;
  • створити розділи.

Порада! Заздалегідь продумайте формат і структуру перед тим, як створити опитування в Google Формі.

як створити опитування в Гугл Формі

Щоб додати запитання, натисніть на знак плюс у бічному меню. Після цього відкриється додаткове меню з пунктами:

  • текст (рядок) — підходить, якщо від опитуваного користувача потрібно отримати небагато інформації (контактні дані тощо);
  • текст (абзац) — вибирайте, коли очікується змістовна відповідь;
  • один зі списку — якщо у вас лише один правильний варіант відповіді;
  • декілька зі списку — допускається вибір декількох пунктів;
  • список, що розкривається — для економії простору, доступні варіанти можна буде побачити, відкривши список;
  • завантаження файлу — за допомогою цієї опції респондент, відповідаючи на запитання, може додавати фото, текстові та інші документи;
  • шкала — використовується для оцінювання якості послуг та рівня обслуговування (можна поставити від 1 до 10 балів);
  • сітка (множинний вибір) — вибирається певна кількість рядів та варіанти стовпців;
  • дата — щоб точно позначити день, місяць, рік;
  • час — для вказівки у відповідях точного часового проміжку.

Вибираючи типи питання, не забудьте вказати: чи обов’язково потрібно давати на нього відповідь. Користувач не зможе надіслати форму, якщо не заповнив відповіді на обов’язкові питання.

Вибираючи типи питання не забудьте вказати чи обов'язково потрібно давати відповідь на нього«Дія для кожного варіанта відповіді» дозволяє вибирати розділи або окремі питання, куди перенаправлятиметься опитуваний користувач. Це підходить для складних питань. Ви зможете створювати цілі сценарії, додаючи варіанти відповідей та питання для певних ​​відповідей респондентів.

«Дія для кожного варіанту відповіді»

За допомогою бічного меню можна створювати окремі розділи опитувань.

За допомогою бокового меню можна створювати окремі розділи опитувань

Для зручного використання можна створити шаблон прикладу Google Форми тест. Це дозволить відповідати швидше.

Порада! У разі збирання персональної інформації через форму обов’язково додайте останнім запитанням пункт «Згода на обробку персональних даних». Для підтвердження своєї згоди користувачеві достатньо вибрати єдиний варіант відповіді «Так».

Гугл опитування як створити дизайн, який відповідатіме стилю компанії?

Якщо ви вже розумієте, про що буде ваше опитування в Google Форм, створити його можна в одному з готових візуальних шаблонів:

  • робота;

Гугл Опитування як зробити дизайн, що відповідає стилю компанії? робота

  • освіта;

Гугл Опитування як зробити дизайн, що відповідає стилю компанії? освіта

  • особисте.

Гугл Опитування як зробити дизайн, що відповідає стилю компанії? особисте

Сервіс дозволяє створювати власний дизайн, вибираючи колірну гаму, завантажуючи логотип компанії або фото (у цьому випадку програма сама запропонує колірну гаму), доступні теми тощо.

Сервіс дозволяє створювати власний дизайн, вибираючи колірну гамму

Ви дізналися, як створити анкету в Google. Потім можна налаштувати типи доступів для інших. Якщо потрібно відкрити доступ до опитування окремим користувачам, тоді натисніть «Налаштування доступу», а потім вкажіть електронні адреси цих людей. Робіть це за допомогою електронної пошти, щоб уникнути небажаних дій з боку сторонніх користувачів мережі.

Значно полегшують роботу з додатком Google Форми скрипти. Ви можете використовувати Google Apps Script для автоматичного редагування певних питань або списків відповідей. За допомогою Apps Script можна пов’язати певний документ з Google Формою, скрипти при цьому полегшать монотонну роботу.

Найчастіші питання по Google Forms



 

Найчастіші питання по Google Forms

Як створити гугл форму з телефона?

Для цього переходьте на адресу: https://docs.google.com/forms. Якщо в браузері ви вже увійшли до свого облікового запису, то вам автоматично відкриється нова Google Forms, або використовуйте свою поштову скриньку gmail.com. Далі виконуйте все як і на комп’ютері.

Як дізнатися відповіді Гугл Форми?

Перейдіть у вкладку «Відповіді», щоб працювати з результатами тестів у формі Google.

Як дізнатися відповіді Гугл Форми?

Якщо ви шукаєте, як подивитися відповіді в Google Формі, саме тут ви знайдете все необхідне: від загального зведення, статистики з окремих питань різних користувачів до відповідей конкретного респондента. Усі відповіді збираються у таблиці автоматично. Щоб імпортувати їх, потрібно натиснути на іконку Google Таблиць. Для деактивації функції перетягніть повзунок «Приймати відповіді», якщо отримано необхідну кількість інформації.

Як зберегти Гугл Форму?

Для завантаження доступний формат csv. Для цього потрібно натиснути відповідну кнопку в меню. Тут ви зможете налаштувати функцію отримання повідомлень для Google Форми, які сповістять про нові відповіді. Також є опція відключення зв’язку з формою, якщо відповіді було видалено випадково. Після цього вони відновляться.

Порада! Якщо ви проводите масштабні дослідження, то обробкою статистики вручну ви не обмежитеся. Для цього підійдуть CRM-системи, які дозволяють автоматизувати бізнес-процеси.

Як скопіювати діаграму з Гугл Forms в Ворд?

Якщо у відповідях є діаграма, її можна скопіювати, а потім вставити в потрібний файл. Для цього достатньо натиснути на значок «Копіювати» у верхньому куті діаграми.

Як зберегти гугл форму в PDF?

Для цього необхідно спочатку відкрити їх у форматі Google Таблиць, потім перейти до розділу Файл > Завантажити > Документ PDF.

Як закрити Гугл Форму?

Достатньо закрити вкладку в браузері. Google Форма — це сервіс, який автоматично зберігає дані на вашому Google Диску.

Як оптимізувати роботу застосунку Google Forms?

Доступні сервіси можна знайти на панелі функцій у розділі «Додатки». Натисніть на кнопку, і вам відкриються доступні варіанти. Найкорисніші і найчастіше використовувані:

  • Email Notifications for Forms — для налаштування email-повідомлень, автоматичних відповідей, push-повідомлень тощо;
  • Form Notifications — має аналогічний функціонал для надсилання кастомізованих відповідей;
  • Advanced summary of responses — інструмент візуалізації статистики за відповідями;
  • QR Code Maker — дозволяє створити QR-код шляхом перетворення посилання на форму для можливості розповсюдження на велику аудиторію;
  • Form Scheduler — додаток для автоматичної зупинки збору відповідей, якщо досягнута певна кількість опитаних людей або відбулася якась подія з вашого Google Календаря;
  • Telegram Notifications — інструмент для надсилання у Телеграм повідомлень про дії у формі;
  • FormRecycler — додаток для імпортування питань та цілих розділів із однієї форми до іншої.

Висновки

Google Forms — зручний та ефективний інструмент для маркетологів. Він дозволяє проводити дослідження, ґрунтуючись на зібраних даних. Для цього і потрібно знати, як створити опитування, яке потім буде легко проаналізувати.

За допомогою програми можна створювати опитування або онлайн вікторини для клієнтів на сайті, збирати зворотний зв’язок від відвідувачів ресурсу, робити розсилки на електронну пошту з вбудованою формою та реалізовувати багато інших завдань.

Важливо, щоб до створення анкети в Google Формі заздалегідь була продумана логіка побудови опитувальника, структура та форма змістової складової. Лише тоді її можна буде зібрати легко, здобувши максимум корисної інформації.

Що таке Google форми?

 

Також читайте інші статті у блозі Webpromo:

І підписуйтеся на наш Telegram-канал про маркетинг.

Хочете працювати з нами й отримувати максимальний результат від інтернет-реклами та просування?

Останні матеріали рубрики

Оператори пошуку Google та способи їх використання в роботі...

Для ефективнішого пошуку інформації існують спеціальні команди, які дозволяють виокремити потрібні дані, конкретизувати або...

Google завершив оновлення політики щодо спаму за березень 2024

Google завершив оновлення політики щодо спаму 20 березня 2024 року. Про це стало відомо на сторінці Google Search Status Dashboard Основне оновлення — Core...

Лінкбілдинг: що це таке та навіщо потрібно вашому сайту?

Для того, щоб сайт отримав топову позицію при ранжуванні на сторінці видачі результатів Google (SERP), SEO-спеціалісти вдаються до різних...

Як підприємствам з України досягти успіху на польському ринку: маркетингові поради

Як підприємствам з України досягти успіху на польському...

Проаналізувавши отриманий завдяки Програмі досвід, було сформульовано практичні поради для підприємців, які планують працювати на...

Підпишіться на нашу розсилку
Будьте в курсі останніх новин та спецпропозицій
Підписка на розсилку в Telegram
Залишились питання?
Наші експерти готові відповісти на них

 

Зв’яжіться за вказаним нижче телефоном з нашим менеджером або скористайтеся послугою «Зателефонуйте мені». Ми зв’яжемося з вами найближчим часом.

Виконують всі задачі, досягаючи кращих КРІ
Рекомендую Webpromo як надійних партнерів
Кратно зросли показники приросту органічного трафіку
Серед багатьох ми обрали Webpromo
Кожен в команді— майстер своєї справи
Ціную Webpromo за гнучкість
Команда Webpromo - це продовження нашого відділу маркетингу
Спокійний за просування своїх проєктів в інтернеті

Ми використовуємо cookie-файли для надання найбільш актуальної інформації.

Продовжуючи використовувати сайт, Ви погоджуєтесь з використанням файлів cookie.

Політика конфіденційності