Головна » Блог » Зображення VS Відео: який рекламний формат кращий для Facebook

Зображення VS Відео: який рекламний формат кращий для Facebook

26.12.2022

Юрій Телець


Результати опитувань від Life Marketing свідчать, що 67% маркетологів вважають Facebook головною соціальною мережею для просування свого бізнесу. Однак Meta Business наголошує, що контент, який органічно розміщується на сторінках Facebook, досягає лише близько 16% шанувальників. Саме тому багато компаній та брендів розміщують рекламу у Facebook, адже вона не лише приваблює потенційних клієнтів, а й допомагає вийти на більший ринок. Як зробити рекламне оголошення таким, що запам’ятовується і правильно вибрати для нього формат – розповідаємо далі.

Зміст:

Висновок

 

Досліджуємо, якому формату віддають перевагу маркетологи

Згідно з дослідженням Databox, 52% маркетологів використовують відео частіше, ніж зображення. Як бачимо, різниця несуттєва.

Зображення VS Відео: який рекламний формат кращий для Facebook

Джерело: https://databox.com 

Однак подальші відповіді респондентів показали, що:

  • майже для 59% маркетологів формат відео забезпечив більшу кількість взаємодії з аудиторією;
  • близько 30% фахівців вважають, що зображення привертають більше уваги;
  • приблизно 11% сказали, що не бачать різниці між використанням цих форматів.

Зображення VS Відео: який рекламний формат кращий для Facebook Джерело: https://databox.com

Здавалося б: якщо відео є ефективнішим рекламним форматом, чому маркетологи рідко його використовують? Існує кілька міфів про відеоконтент.

  1. Для створення якісних відеороликів необхідні спеціальні інструменти, знання та навички.
  2. Відеоформат досить довгий та користувачі можуть не дивитися його до кінця.
  3. Створення рекламного відеоконтенту потребує більше грошей та часу.

Насправді все залежить від вашої маркетингової стратегії та мети. Нині існує безліч простих для створення відео платформ (і платних, і безкоштовних), й якщо ви точно знаєте, що відео дадуть вам хороші результати, то не варто шукати відмовки від створення відеореклами. Так, згідно з дослідженням, маркетологи заявили, що під час роздільного тестування їхньої реклами відео забезпечило збільшення рейтингу кліків (CTR) на 47%. Окрім того, більше половини опитаних користувачів заявили, що хочуть бачити більше відеоконтенту від своїх улюблених брендів та компаній. Це лише підтверджує факт, що відео, як рекламний формат для Facebook, продовжить набирати обертів.



 

Створюємо ефективну відеорекламу на Facebook

Визначте цілі та завдання, щоб адаптувати рекламу. Facebook дає змогу зробити додатковий крок, вказавши мету вашого оголошення (наприклад, збільшення кількості кліків на вебсайті, підвищення поінформованості про продукт або послугу, мотивація для користувачів встановити програму тощо).

Створюйте привабливий контент, який буде привертати та утримувати увагу. Зверніть увагу, що ваш рекламний ролик має бути коротким (до 30 с) й інформативним. Використовуйте час з розумом – переконайтеся, що відео запам’ятовується та пояснює потенційним клієнтам, чим особлива ваша компанія і чому вони мають обрати саме вас. Bombas – компанія, що виготовляє шкарпетки – дотримується цього правила та створює якісні рекламні відеоролики:

Використовуйте чіткі заклики до дії наприкінці відео. Ваш рекламний ролик повинен мотивувати потенційних клієнтів досягти кінцевої мети: купити продукт, замовити послугу чи підписатися на розсилки. Так, наприклад, у рекламному ролику від Glossier, у верхньому правому кутку відео з’являється блок з інформацією, яка стає закликом до дії, а саме направляє глядачів прямо на сторінку продукту Wowder для отримання додаткової інформації та можливості оформити замовлення:

Налаштуйте параметри таргетингу. Це заощадить ваш час, гроші та зусилля, які могли б бути витрачені марно на показ реклами коистувачам, які незацікавлені у ній. 

Вибирайте квадратну форму для рекламних оголошень. Це дозволить максимізувати кількість інформації, а глядачі зможуть її повністю прочитати. Прикладом реалізації такого правила є рекламний ролик від Headspace:

Використовуйте звукові ефекти. Це зробить ваші відео більш незабутніми. Ви можете використовувати як оригінальні аудіо, так і безкоштовні, але обов’язково переконайтеся в тому, що вони відповідають вашій цільовій аудиторії, іміджу бренду та іншим візуальним елементам. 

Перевіряйте свою рекламу на точність і релевантність. Експериментуйте з текстом рекламного оголошення, заголовками, ключовими словами, які використовуються в таргетингу тощо.

 

З’совуємо, чи результативна реклама у Facebook на основі зображень

Мода на використання зображень у рекламі пройшла, проте ефективність цього формату залишилася на тому ж високому рівні. Про це свідчить і опитування, проведене Visual Objects, результат якого прокоментувала Крістен Херхольд, співробітниця американської дослідницької компанії Clutch:

«Поряд із пропозиціями/рекламними акціями зображення є основним типом контенту, який спонукає людей переходити за посиланням у соціальних мережах. Зображення, швидше за все, вплинуть на те, що 25% людей перейдуть на вебсайт із соціальних мереж. Відео посідає третє місце із 16%. Воно, як і раніше, є успішним типом контенту, але зображення більш успішно залучають кліки».

Зображення VS Відео: який рекламний формат кращий для Facebook

Джерело: https://visualobjects.com

Саме тому ми й досі зустрічаємо компанії, які для реклами своїх продуктів чи послуг користуються виключно зображеннями. Цієї рекламної стратегії дотримуються, наприклад, великі продуктові і будівельні магазини, які в силу великої кількості продукції не мають можливості, часу та ресурсів знімати рекламні відеоролики.



 

Висновок

Як бачимо, відео є ефективнішим рекламним форматом для Facebook, ніж зображення, проте використання останніх не менш результативне. Успіх рекламної кампанії залежатиме від усвідомлення вашої цільової аудиторії та визначення кінцевих цілей. Ви точно не помилитеся ні з відео, ні із зображенням, якщо зможете правильно продумати концепцію та форму подачі своєї реклами.

Хочете працювати з нами й отримувати максимальний результат від інтернет-реклами та просування?

Останні матеріали рубрики

Оператори пошуку Google та способи їх використання в роботі...

Для ефективнішого пошуку інформації існують спеціальні команди, які дозволяють виокремити потрібні дані, конкретизувати або...

Google завершив оновлення політики щодо спаму за березень 2024

Google завершив оновлення політики щодо спаму 20 березня 2024 року. Про це стало відомо на сторінці Google Search Status Dashboard Основне оновлення — Core...

Лінкбілдинг: що це таке та навіщо потрібно вашому сайту?

Для того, щоб сайт отримав топову позицію при ранжуванні на сторінці видачі результатів Google (SERP), SEO-спеціалісти вдаються до різних...

Як підприємствам з України досягти успіху на польському ринку: маркетингові поради

Як підприємствам з України досягти успіху на польському...

Проаналізувавши отриманий завдяки Програмі досвід, було сформульовано практичні поради для підприємців, які планують працювати на...

Підпишіться на нашу розсилку
Будьте в курсі останніх новин та спецпропозицій
Підписка на розсилку в Telegram
Залишились питання?
Наші експерти готові відповісти на них

 

Зв’яжіться за вказаним нижче телефоном з нашим менеджером або скористайтеся послугою «Зателефонуйте мені». Ми зв’яжемося з вами найближчим часом.

Виконують всі задачі, досягаючи кращих КРІ
Рекомендую Webpromo як надійних партнерів
Кратно зросли показники приросту органічного трафіку
Серед багатьох ми обрали Webpromo
Кожен в команді— майстер своєї справи
Ціную Webpromo за гнучкість
Команда Webpromo - це продовження нашого відділу маркетингу
Спокійний за просування своїх проєктів в інтернеті

Ми використовуємо cookie-файли для надання найбільш актуальної інформації.

Продовжуючи використовувати сайт, Ви погоджуєтесь з використанням файлів cookie.

Політика конфіденційності