Головна » Блог » Товари в Google Shopping почнуть перевіряти на відповідність цін: що мають знати ритейлери

Товари в Google Shopping почнуть перевіряти на відповідність цін: що мають знати ритейлери

11.02.2021

Редакція: Ольга Коцофане. Автор: Ольга Коцофанэ


З 6 квітня 2021 року Google почне перевіряти і забезпечувати точність цін між даними в фідах товарів Merchant Center і ціною, вказаною при оформленні замовлення. Ритейлери заздалегідь отримають повідомлення про зміни, щоб мати можливість самостійно перевірити ціни на відповідність і внести коригування. Про це йдеться в довідці Google Merchant Center.

Оновлення політики Google Merchant Center полягає в тому, щоб ціни, які продавці надають Google, збігалися з цінами, які вони пропонують покупцям. Це обумовлено тим, що нерідко продавці збільшують ціну для покупця за рахунок прихованих комісій на етапі оформлення замовлення. За рахунок більш суворого контролю ціноутворення подібні випадки можна буде повністю виключити. Більш того, додаткова перевірка і в інтересах самих рітейлерів.

«Послідовне і точне ціноутворення — один з найбільш важливих факторів, які покупці беруть до уваги при здійсненні покупки. Якщо ціна продукту при оформленні замовлення вище, ніж ціна, зазначена в оголошенні, безкоштовному описі продукту або на цільовій сторінці продукту, покупці з більшою ймовірністю відмовляться від покупки», відзначають в Google.

Товары в Google Shopping начнут проверять на соответствие цен: что нужно знать ритейлерам

 

Які вимоги до зазначення цін в Merchant Center?

Це питання Google докладно висвітлює у вимогах до оформлення сторінки оплати. Для того, щоб не потрапити під санкції, враховуйте наступні вимоги до вказівки цін в Merchant Center:

  • Ціна кожного товару повинна залишатися незмінною протягом усього процеса оформлення та оплати замовлення користувачем.
  • Застосування знижки (тобто зменшення ціни на окремий товар або загальну суму замовлення) не рахується невідповідністю.
  • Податки, комісія, ПДВ (в країнах, де діє цей податок) і інші додаткові платежі повинні бути включені в ціну, яка вказана на сайті.
  • Витрати, пов’язані з доставкою і обробкою замовлення, відносяться до ціни за доставку і повинні бути включені в неї.
  • Вартість доставки потрібно обов’язково окремо вказати в фіде або настройках аккаунта Merchant Center, використовуючи найвище для неї значення. Головне, щоб вона була не нижче, ніж зазначена на сторінці оплати для покупця.
  • Продавцям товарів з США за таким же принципом, як і зі стомостью доставки, слід вказати в фіде або налаштуваннях свого облікового запису Merchant Center відомості про податок з продажів. Тобто, ввести найбільше з можливих значень.

 

Що буде, якщо Google виявить невідповідність цін у ритейлера?

Якщо в ході перевірки Google виявить, що ціна, зазначена для продукту при оформленні замовлення, вище, ніж ціна, зазначена на цільовій сторінці, передбачаються наступні заходи для порушників.

  • У перший раз — попередження і можливість виправити невідповідність цін протягом 28 днів.
  • При повторному виявленні порушень в ціноутворенні — блокування аккаунта Merchant Center.

 

Також читайте інші статті в блозі Webpromo:

І підписуйтесь на наш Telegram-канал про маркетинг.

Хочете працювати з нами й отримувати максимальний результат від інтернет-реклами та просування?

Останні матеріали рубрики

Що таке SEO-копірайтинг і як він допомагає у просуванні...

SEO — це завжди про комплексну роботу, використання різних інструментів для досягнення найкращих результатів у просуванні...

Оператори пошуку Google та способи їх використання в роботі...

Для ефективнішого пошуку інформації існують спеціальні команди, які дозволяють виокремити потрібні дані, конкретизувати або...

Google завершив оновлення політики щодо спаму за березень 2024

Google завершив оновлення політики щодо спаму 20 березня 2024 року. Про це стало відомо на сторінці Google Search Status Dashboard Основне оновлення — Core...

Лінкбілдинг: що це таке та навіщо потрібно вашому сайту?

Для того, щоб сайт отримав топову позицію при ранжуванні на сторінці видачі результатів Google (SERP), SEO-спеціалісти вдаються до різних...

Підпишіться на нашу розсилку
Будьте в курсі останніх новин та спецпропозицій
Підписка на розсилку в Telegram
Залишились питання?
Наші експерти готові відповісти на них

 

Зв’яжіться за вказаним нижче телефоном з нашим менеджером або скористайтеся послугою «Зателефонуйте мені». Ми зв’яжемося з вами найближчим часом.

Виконують всі задачі, досягаючи кращих КРІ
Рекомендую Webpromo як надійних партнерів
Кратно зросли показники приросту органічного трафіку
Серед багатьох ми обрали Webpromo
Кожен в команді— майстер своєї справи
Ціную Webpromo за гнучкість
Команда Webpromo - це продовження нашого відділу маркетингу
Спокійний за просування своїх проєктів в інтернеті

Ми використовуємо cookie-файли для надання найбільш актуальної інформації.

Продовжуючи використовувати сайт, Ви погоджуєтесь з використанням файлів cookie.

Політика конфіденційності