Головна » Блог » Адаптація продуктів, сервісів і реклами для дітей в інтернеті. Як в компанії Google піклуються про конфіденційність даних?

Адаптація продуктів, сервісів і реклами для дітей в інтернеті. Як в компанії Google піклуються про конфіденційність даних?

07.09.2021

Редакція: Ольга Коцофане. Автор: Оксана Харьковчук


В Google оголосили про нові рекламні зміни щодо користувачів молодше 18 років. Будуть розширені заходи безпеки для запобігання показу вікових категорій оголошень і блокування таргетингу реклами на основі віку, статі або інтересів. Розгортання оновлень почнуть вже в найближчі місяці. Основна мета компанії забезпечити додатковий захист і адаптацію оголошень відповідно до віку для реклами Google.

Зміст:

  1. Турбота про безпеку ваших близьких в інтернеті
  2. Адаптація досвіду використання продуктів Google для дітей і підлітків
  3. Як в Google забезпечують безпеку даних в інтернеті?
  4. Висновки

В Google оголосили про нові рекламні зміни щодо користувачів молодше 18 років. Будуть розширені заходи безпеки для запобігання показу вікових категорій оголошень і блокування таргетингу реклами на основі віку, статі або інтересів. Розгортання оновлень почнуть вже в найближчі місяці. Основна мета компанії — забезпечити додатковий захист і адаптацію оголошень відповідно до віку для реклами Google.



 

Турбота про безпеку ваших близьких в інтернеті

На відміну від попередніх поколінь сучасні діти оточені технологіями з раннього віку. Тому, багато компаній в інтернеті намагаються створювати і пропонувати безпечні продукти з можливістю управління і захистом конфіденційних даних.

Важливо! Правила безпеки Google не дозволяють дітям молодше 13 років створювати стандартні акаунти, проте в компанії працюють над створенням зручних продуктів спеціально для підлітків та сімей. Google тісно співпрацює з різними фахівцями і викладачами.

Family Link безпека вашої дитини разом в Google

У Центрі безпеки  Google в якості Захисту для сім’ї можливо:

1. Розвивати корисні цифрові звички. Налаштуйте батьківський контроль за допомогою програми Family Link, створюйте контрольовані облікові записи для своїх дітей, встановлюйте обмеження на час використання пристроїв і відстежуйте розташування дитини за допомогою геоданих.

Наприклад, програма цифрової грамотності Be Internet Awesome допомагає дітям дізнатися, як залишатися в безпеці під час перебування в інтернеті, а присвячені дітям YouTube Kids, Kids Space і схвалені вчителями додатки в Google Play пропонують функціонал, адаптований для молодшої аудиторії.

У Центрі безпеки  Google в якості Захисту для сім'ї можливо: 1. Розвивати корисні цифрові звички. Налаштуйте батьківський контроль за допомогою програми Family Link, створюйте контрольовані облікові записи для своїх дітей, встановлюйте обмеження на час використання пристроїв і відстежуйте розташування дитини за допомогою геоданих.

2. Вивчати можливості для всієї родини. У продуктах Google (в Google Play, Асистенті, YouTube та інших) реалізовані спеціальні функції, такі як розумні фільтри, блокувальники сайтів і вікові обмеження. Вони дозволяють адаптувати сервіси Google відповідно до інтересів і потреб вашої родини.

Під час пандемії дітям і підліткам довелося вчитися, підтримувати зв’язок, спілкуватися з сім’єю і друзями онлайн. У цьому допомогли сучасні технології. Оскільки молоде покоління проводить все більше часу в інтернеті, логічно що батьки, педагоги, експерти з безпеки і конфіденційності будуть стурбовані їх безпекою в інтернеті.

2. Вивчати можливості для всієї родини. У продуктах Google (в Google Play, Асистенті, YouTube та інших) реалізовані спеціальні функції, такі як розумні фільтри, блокувальники сайтів і вікові обмеження. Вони дозволяють адаптувати сервіси Google відповідно до інтересів і потреб вашої родини. Під час пандемії дітям і підліткам довелося вчитися, підтримувати зв'язок, спілкуватися з сім'єю і друзями онлайн. У цьому допомогли сучасні технології. Оскільки молоде покоління проводить все більше часу в інтернеті, логічно що батьки, педагоги, експерти з безпеки і конфіденційності будуть стурбовані їх безпекою в інтернеті.

Деякі країни вводять правила в цій галузі, тому в багатьох компаніях шукають способи розробити узгоджені продукти і елементи управління для дітей і підлітків у всьому світі.

Наприклад, в Google працюють над наданням неповнолітнім більшого контролю над їх цифровим слідом:

  • варіантами видалення інформації, що використовують Google Пошук;
  • можливістю управління власними зображеннями в Інтернеті.

Важливо! Розробники Google планують представити нову політику, яка дозволить будь-якому користувачеві молодше 18 років, а також його батькам або опікунам запитувати видалення своїх зображень з результатів пошуку Картинок Google.

Турбота про безпеку ваших близьких в інтернеті На відміну від попередніх поколінь сучасні діти оточені технологіями з раннього віку. Тому, багато компаній в інтернеті намагаються створювати і пропонувати безпечні продукти з можливістю управління і захистом конфіденційних даних.



 

Адаптація досвіду використання продуктів Google для дітей і підлітків

У світі є популярні продукти, які допомагають дітям і підліткам розкривати свої інтереси, дізнаватися більше про навколишній світ і спілкуватися з друзями. Для компаній важливо постійно робити ці враження більш безпечними для них. Ось чому в найближчі тижні і місяці розробники збираються внести ряд змін в облікові записи акаунтів Google для осіб молодше 18 років:

  1. YouTube

  • Зміна параметрів завантаження відео за замовчуванням (the default upload setting) на більш конфіденційну, доступну для підлітків 13-17 років;
  • Приділення більшої уваги діджитал характеристикам і забезпечення заходів безпеки даних, навчання комерційному контенту.

Важливо! В Google ввімкнуть функцію перерви і нагадування перед сном на YouTube, а також відключать автовідтворення для користувачів молодше 18 років. А на YouTube Kids — додадуть опцію автоматичного відтворення і відключать її за замовчуванням, щоб батьки могли зробити правильний вибір перед тим, як давати дитині подивитися інший ролик.

Дізнатися більше про ці зміни можна в офіційному блозі YouTube.

  1. Google Search (Google Пошук)

  • Режим Безпечного пошуку з результатів в Google ввімкнений за замовчуванням для користувачів віком до 13 років, у яких є облікові записи, керовані Family Link;
  • Безпечний пошук Google для користувачів молодше 18 років зроблять налаштуванням за замовчуванням для підлітків, що створюють нові облікові записи вже в найближчі місяці.

Важливо! Ряд систем, інструментів і правил, які покликані допомогти людям знаходити контент в інтернеті, без дорослого змісту. Наприклад, інструмент для безпечного пошуку SafeSearch допомагає виключити неприйнятні зображення та відеозаписи, а також сайти з такими матеріалами.

Ця функція не гарантує абсолютного захисту, але допомагає приховати велику частину такого контенту. До неприйнятних результатів відносяться матеріали сексуального характеру, наприклад порнографія, а також зображення насильства і жорстокості.

Обмежуйте типи контенту, доступні вашій родині в інтернеті

  1. Google Assistant (Google Асистент)

  • Будуть представлені нові засоби для захисту від появи контенту для дорослих за замовчуванням (default protections) і під час роботи дітей з Google Асистентом на загальних пристроях. Наприклад, технологія SafeSearch буде застосована до веб-браузеру на інтелектуальних дисплеях;
  • У найближчі місяці буде випущено нові фільтри цифрового благополуччя, які дозволять людям блокувати новини, подкасти та доступ до веб-сторінок на інтелектуальних пристроях з підтримкою Асистента.

Важно! На смарт-пристроях з підтримкою Асистента батькам надають контроль за допомогою інструментів цифрового благополуччя, доступних в додатку Google Home.

На смарт-пристроях з підтримкою Асистента батькам надають контроль за допомогою інструментів цифрового благополуччя, доступних в додатку Google Home. Розважайтеся всією сім'єю за допомогою Google Асистента

  1. Location History (Історія місцезнаходжень)

  • Історія розташування за замовчуванням відключена для всіх акаунтів, а у дітей з контрольованими акаунтами немає опції включити цю функцію;
  • Користувачі молодше 18 років не зможуть включити або побачити історію своїх місць розташування.

Важливо! Якщо історія місцезнаходжень ввімкнута, вам доступні додаткові можливості в сервісах Google: персоналізовані карти, рекомендації з урахуванням відвіданих місць, допомога в пошуку свого телефону, відомості про затори в дорозі на роботу і додому, а також більш актуальні рекламні оголошення.

Призначена для користувача історія місцезнаходження це налаштування облікового запису Google, яка допомагає компанії зробити продукти більш корисними. У ній зберігаються дані про те, де ви побували зі своїми пристроями, на яких: виконаний вхід в акаунт Google, ввімкнена історія місцезнаходжень або дозволена відправка геоданих.

Якщо історія місцезнаходжень включена, вам доступні додаткові можливості в сервісах Google: персоналізовані карти, рекомендації з урахуванням відвіданих місць, допомога в пошуку свого телефону, відомості про пробки по дорозі на роботу і додому, а також більш актуальні рекламні оголошення. Призначена для користувача історія це настройка облікового запису Google, яка допомагає компанії зробити продукти більш корисними. У ній зберігаються дані про те, де ви побували зі своїми пристроями, на яких: виконаний вхід в акаунт Google, включена історія місцезнаходжень або дозволена відправка геоданих. Задавайте налаштування аккаунта дитини в Google Family Link

  1. Google Play (Ігрові можливості)

  • Google запускає новий розділ безпеки, який дозволить батькам дізнатися, які програми відповідають сімейним правилам спільноти. Це стало можливим завдяки рейтингам контента і «схваленими вчителями додатками» для підвищення якісного дитячого контенту;
  • Від додатків потрібна більш детальна інформація про те, як вони використовують зібрані дані, щоб батькам було легше вирішити перед завантаженням чи підходять вони для їх дитини.

Правила безпеки Google не дозволяють дітям молодше 13 років створювати стандартні аккаунти, проте в компанії працюють над створенням зручних продуктів спеціально для підлітків та сімей. Google тісно співпрацює з різними фахівцями і викладачами.

  1. Google Workspace для освіти

  • Для адміністраторів будуть спрощені налаштування взаємодії з користувачами в залежності від віку (наприклад, обмеження активності учнів студентів на YouTube);
  • Для безпеки даних в інтернеті, веб-сторінок в навчальних закладах буде ввімкнена за замовчуванням технологія SafeSearch і відключена функція перемикання в гостьовий або інкогніто режим під час перебування в інтернеті.

Як в Google забезпечують безпеку даних в інтернеті? Цікаві факти про безпеку даних Google:



 

Як в Google забезпечують безпеку даних в інтернеті?

  1. Захист даних починається з просунутої системи безпеки. Безпека всіх продуктів Google забезпечується ефективною інфраструктурою, яка автоматично знаходить і усуває онлайн-загрози, щоб ви могли не турбуватися за збереження особистих даних;
  2. Інструменти і право конфіденційності. У Google створили зручні інструменти управління даними, щоб кожен користувач міг змінити налаштування конфіденційності. Користуючись продуктами Google, ви довіряєте особисту інформацію, тому її обов’язок забезпечувати конфіденційність даних на кожному етапі;
  3. Відповідальність за безпеку даних в інтернеті, додаткові заходи для зміцнення захисту в Google. Дані допомагають зробити сервіси Google кориснішими і актуальними. У компанії зобов’язуються захищати конфіденційність ваших даних, використовуючи суворі протоколи і сучасні технології.

Як в Google забезпечують безпеку даних в інтернеті?

Цікаві факти про безпеку даних Google:

  1. Функція Безпечний переглядзахищає 4 мільярди пристроїв, в тому числі і ваш;
  2. Google Play Захист сканує 100 мільярдів додатків кожен день;
  3. Gmail блокує понад 100 мільйонів спроб фішингу кожен день.

У Центрі безпеки Google розробники пропонують вам пройти перевірку на безпеку вашого ресурсу і перевірити налаштування конфіденційності даних.



 

Висновки

  1. В Google підвищать запобіжні заходи і заблокують таргетингову рекламу на основі віку, статі або інтересів. Розгортання оновлень почнуть вже в найближчі місяці.
  2. Ряд змін будуть внесені в облікові записи акаунтів Google для осіб молодше 18 років: YouTube, Google Search (Google Пошук), Google Assistant (Google Асистент), Location History (Історія місцезнаходжень), Google Play (Ігрові можливості), Google Workspace для освіти.
  3. Правила безпеки Google не дозволяють дітям молодше 13 років створювати стандартні акаунти, проте в компанії працюють над створенням зручних продуктів спеціально для підлітків та сімей. У Центрі безпеки Google в якості Захисту для сім’ї можна розвивати корисні цифрові звички, а також вивчати їх для всієї родини.
  4. В Google працюють над наданням неповнолітнім більшого контролю над їх цифровим слідом, а саме: видаленням інформації в Google Пошук і управлінням своїми зображеннями в Інтернеті.
  5. Дізнайтеся вище про додаткові можливості захисту для вас і ваших близьких під час пошуку в інтернеті, а також цікаві факти про безпеку даних Google.

Адаптація досвіду використання продуктів Google для дітей і підлітків У світі є популярні продукти, які допомагають дітям і підліткам розкривати свої інтереси, дізнаватися більше про навколишній світ і спілкуватися з друзями. Для компаній важливо постійно робити ці враження більш безпечними для них. Ось чому в найближчі тижні і місяці розробники збираються внести ряд змін в облікові записи акаунтів Google для осіб молодше 18 років

Также читайте другие материалы в блоге Webpromo:

И подписывайтесь на наш Telegram-канал про маркетинг.

Хочете працювати з нами й отримувати максимальний результат від інтернет-реклами та просування?

Останні матеріали рубрики

Що таке DDoS-атаки: вплив на SEO та рекламу, а також способи захиститися від кіберзловмисників

Що таке DDoS-атаки: вплив на SEO та рекламу, а також способи...

У цій статті розповідаємо, що таке DDoS-атаки, як їх вчасно розпізнати та мінімізувати негативні наслідки.

Що таке SEO-копірайтинг і як він допомагає у просуванні...

SEO — це завжди про комплексну роботу, використання різних інструментів для досягнення найкращих результатів у просуванні...

Оператори пошуку Google та способи їх використання в роботі...

Для ефективнішого пошуку інформації існують спеціальні команди, які дозволяють виокремити потрібні дані, конкретизувати або...

Google завершив оновлення політики щодо спаму за березень 2024

Google завершив оновлення політики щодо спаму 20 березня 2024 року. Про це стало відомо на сторінці Google Search Status Dashboard Основне оновлення — Core...

Підпишіться на нашу розсилку
Будьте в курсі останніх новин та спецпропозицій
Підписка на розсилку в Telegram
Залишились питання?
Наші експерти готові відповісти на них

 

Зв’яжіться за вказаним нижче телефоном з нашим менеджером або скористайтеся послугою «Зателефонуйте мені». Ми зв’яжемося з вами найближчим часом.

Виконують всі задачі, досягаючи кращих КРІ
Рекомендую Webpromo як надійних партнерів
Кратно зросли показники приросту органічного трафіку
Серед багатьох ми обрали Webpromo
Кожен в команді— майстер своєї справи
Ціную Webpromo за гнучкість
Команда Webpromo - це продовження нашого відділу маркетингу
Спокійний за просування своїх проєктів в інтернеті

Ми використовуємо cookie-файли для надання найбільш актуальної інформації.

Продовжуючи використовувати сайт, Ви погоджуєтесь з використанням файлів cookie.

Політика конфіденційності