Головна » Блог » Як за 2 тижні з нуля створити успішний бренд для бізнесу в Інтернеті? Історія WheelCraft — сміливого та самобутнього українського сервісу з ремонту електротранспорту

Як за 2 тижні з нуля створити успішний бренд для бізнесу в Інтернеті? Історія WheelCraft — сміливого та самобутнього українського сервісу з ремонту електротранспорту

09.12.2022

Редакція: Оля Сомова. Автор: Ольга Сомова


У січні 2022 року стартував пілотний проект підтримки малого та середнього бізнесу, ініційований Міністерством цифрової трансформації України, Дія.Бізнес та Офісом з розвитку підприємництва та експорту у співпраці з Київською школою економіки (KSE), за підтримки UKAID. Агентство Webpromo стали маркетинговим партнером цієї пілотної програми та розробили стратегію з виходу в онлайн для 6 українських компаній. І перший успішний кейс ми розповімо прямо зараз!

WheelCraft бренд, який був створений з нуля та виведений в онлайн командою Webpromo у найкоротші терміни. Ми розробили унікальну візуальну айдентику, сайт та медіаплан для просування, запустили рекламу та отримали перші продажі всього за 2 тижні. Працюючи над проектом, ми вийшли за рамки звичайного підходу та підключили креативну команду.

Вже в перший тиждень роботи рекламної кампанії WheelCraft отримав 23 ліди з конверсією у продажі 82% при рекламному бюджеті 200$. Але ще більше ми пишаємося тим, що компанія продовжує успішно працювати, навіть за умов повномасштабної війни, та використовує інструменти інтернет-маркетингу для залучення клієнтів. Це означає, що досягнуто головної мети участі Webpromo у програмі, допомогти масштабуватися та продавати онлайн!

Зміст:

1. Швидкість — це рух. Рух — це WheelCraft Service

2. Комплексний підхід Webpromo до запуску бізнесу в онлайн

3. Як зароджувався бренд WheelCraft

4. Блок лише для інтернет-маркетологів: покрокова діджитал-стратегія або як ми отримали 90% конверсії на сайті

5. Результати, якими ми пишаємося

Як за 2 тижні з нуля створити успішний бренд для бізнесу в Інтернеті?



 

Швидкість це рух. Рух це WheelCraft Service

WheelCraft невелика компанія, сімейний бізнес з продажу та ремонту електротранспорту (самокатів та моноколіс) у Києві. Поступово виникла потреба масштабуватися та розвиватися, залучити експертизу у сфері інтернет-маркетингу.

Пілотний маркетинговий проєкт ідеально підходив для компанії, як для ніші малого та середнього бізнесу.

Як все починалося? Історія створення бренду

Олена та Максим, власники бізнесу:

«Ідея бізнесу зародилася у 2017 році, заснована на бажанні мати персональний електротранспорт. Під час пошуку магазину, де можна купити моноколесо (автотранспортний засіб пересування для однієї людини, розроблений на електродвигуні, що живиться від акумулятора) в Україні, зіткнулися з проблемою відсутності асортименту та високих цін. Офіційно ніхто не імпортував моноколеса в Україну. Ми надіслали запит виробнику на покупку. Отримали відповідь, що можна придбати лише від 10 шт. Так замість одного моноколеса для себе, доставили першу партію.

Ми вирішили взяти участь у проекті, про який прочитали на порталі Дія.Бізнес, для розширення та налагодження роботи сервісного центру. Також метою було збільшити клієнтську аудиторію, становлення на ринку, стати найкращим сайтом — зручним та функціональним, з яскравим й унікальним стилем, який відповідає нашій діяльності.»

 

Комплексний підхід Webpromo до запуску бізнесу в онлайн

Ми провели кілька стратегічних сесій, пробрифували власників та сформували покроковий план дій.

Етапи роботи над проєктом:

  1. Дослідження бізнес-моделі (визначення основних KPI бізнесу/маркетингу, знайти проблеми/болі клієнта).
  2. Аналіз ніші, конкурентів, цільової аудиторії.
  3. Брендинг, візуал айдентика (розробка логотипу, стилю, брендбук).
  4. Розробка лендінгу, що продає, відповідно до брендбуку в новій унікальній стилістиці бренду та написання унікального контенту.
  5. Налаштування аналітики.
  6. Розробка медіаплану та стратегії для бізнесу.
  7. Створення рекламних макетів з УТП та запуск рекламної кампанії зі сформованого спліту з метою конверсії в Google та Facebook. Запуск Local Campaigns.
  8. Аналіз соціальних мереж конкурентів з рекомендаціями щодо подальших дій.
  9. Отримання зворотного зв’язку по якості клієнтів та підтримка.

Цілі, які ми ставили перед собою

Насамперед перед нами стояло завдання розробити візуальний стиль бренду. Брендбук мав включати новий логотип та правила його використання, кольорову гаму, шрифти, макети для всіх каналів комунікації.

Мета рекламної кампанії збільшити кількість звернень (дзвінків/замовлень) за допомогою діджитал інструментів.

Кейс по розробці сайту



 

Як зароджувався бренд WheelCraft

На старті сайт мав одну сторінку із мінімальною кількістю контенту. Також сайт носив інше ім’я та функціонував як сервіс без бренду під назвою «Ремонт електротранспорту».

У пошуках сильного образу

Команда Webpromo разом із клієнтом неодноразово брейнштормили у пошуках геніальної ідеї. Основним завданням було знайти унікальну та оригінальну назву, яка асоціюється з електротранспортом. Враховували, що назва має бути простою для пошуку в мережі.

Ми виділили головні акценти:

  • Кінгсонг офіційний імпортер.
  • Ключові слова для пошуку: сервіс, ремонт.
  • Швидкість це рух. Рух це моноколесо.

Крім цього, домен не відповідав найменуванню бренду electrotransport.com.ua, що також ускладнювало пошук сайту в Google.

Було прийнято рішення взяти офіційну назву компанії, оскільки вона повною мірою відображає напрямок діяльності. WheelCraft Service з англійської означає Wheel колесо, Craft ручна робота. Таке ім’я має яскравий домен та приємне звучання. На думку наших фахівців такий бренд з погляду маркетингу та просування також краще працюватиме.

Паралельно ми розробляли головне гасло компанії:

Кейс по розробці сайту

Слово «фіксити» як часто вживане у мові райдерів взяли у пріоритет. Також воно ємне за семантичним значенням слова.

Як результат ми знайшли ідеальне гасло, яке асоціюється з Вілкрафт і повністю відображає його діяльність.

Кейс по разработке сайта



Трансформація візуального стилю

Потрібен був барвистий логотип та зрозумілий клієнту з першого погляду. При розробці фірмового стилю та дизайну було прийнято рішення використовувати основну комбінацію чорного, білого та ціанового (блакитного) кольорів. В якості додаткових запропоновані кольори, що містять відтінки синього. Спочатку лого був статичний, але потім ми додали до нього динаміки:

Кейс по разработке сайта

Дизайн відрізняється яскравими елементами, пов’язаними із діяльністю бренду. Ми хотіли показати, чим займається компанія з перших секунд перебування на сайті.

Кейс по разработке сайта

Також розробили брендбук, який окрім логотипу включав брендову продукцію (графіку, шрифти, мерч).

Кейс по разработке сайта

Кейс по разработке сайта

Зображення дійсно зачепило наших клієнтів, коли ми запропонували остаточний варіант. Олена та Максим це підтвердили і через кілька секунд вони замінили лого у соціальній мережі Інстаграм. Завдання виконане картинка оживає. Є відчуття, що бренд достеменно знає, як ремонтувати електротранспорт. Виглядає яскраво, стильно та оригінально.

Розробка лендінгу

Сформований та затверджений стиль бренду (візуальна айдентика) ліг в основу сайту.

Було

Кейс по разработке сайта

Стало

Кейс по разработке сайта

Кейс по разработке сайта



Соціальні мережі

Пропрацювали шапку профілю, змінили назву та лого.

Інстаграм сторінка до ребрендингу:

Кейс по разработке сайта

Після ребрендингу:

Кейс по разработке сайта

Як рекомендації запропоновано:

  • провести акцію для тих, хто підписаний, знижка на сервіс 5%, за репост чи рекомендацію — знижка 10%
  • людям подобається відео, отже потрібно розповідати про баги, поломки та помилки, показувати, як відбувається огляд.

Також розробили графіку для соцмереж:

Кейс по разработке сайта



 

Блок лише для інтернет-маркетологів: покрокова діджитал-стратегія або як ми отримали 90% конверсії на сайті

Кейс включав розробку повноцінної Digital-стратегії, починаючи від цілей та завдань бізнесу до медіапланування. Структура стратегії складалася з ключових процесів роботи сайту та бізнесу загалом.

Аналіз ринку

Аналізували обсяг загального трафіку, динаміку трафіку із соціальних мереж. Взяли в роботу розвиток профілю в Google My Business, збільшення кількості відгуків та рейтингу, що дозволить вивести сайт у ТОП пошукової видачі. Визначили ще одну точку розвитку — соціальні мережі.

SEO-оптимізація

Сайт складався з однієї сторінки та вимагав доопрацювань. Ми зробили аналіз зовнішнього та внутрішнього профілю. Виявили велику кількість користувачів, які шукають компанію за назвою. Пріоритетним завданням було приділити високу увагу розвитку бренду WheelCraft і працювати над його впізнаваністю.

Кейсы по разработке сайта

Аналіз конкурентів

Основні конкуренти:

  1. Krapkakolo 
  2. OneWheel  
  3. Drive-Pro 

Аудит конкурентів проводили з погляду SEO-оптимізації. У цій ніші конкурує Mobile трафік, тому на старті робіт сфокусували увагу на оптимізації мобільної версії сайту.

Розширення структури

Сайт покриває попит користувачів за допомогою посадкових сторінок із релевантними ключовими запитами.

Пул робіт включав:

  • Розділи послуг виділили на окремі сторінки, наповнили їх SEO-текстами з ключовими словами;
  • Блог потрібно наповнювати цікавими для пошукових систем та користувачів статтями;
  • Розвиток посилального профілю має бути сконцентровано на пріоритетних сторінках бізнесу;
  • Оптимізація Google My Business. Для ранжування на мапах необхідно оптимізувати назву та опис компанії в обліковому записі.

РРС стратегія

Виходячи з поточних цілей і завдань, вибрали напрямок performance з локальним Awareness — досягнення вимірних результатів (KPI) за встановлений проміжок часу.

В рамках нашої роботи над проектом WheelCraft Service дали рекомендації щодо опрацювання креативів для оголошень у форматі відео та зображень.

Додатково ми зробили шапки та креативи для реклами.

Кейсы по разработке сайта



 

Результати, якими ми пишаємося

Найкраще за роботу скажуть відгуки наших партнерів по проєкту «Офіс з розвитку підприємства та експорту» та враження від роботи з командою Webpromo тепер уже власників бренду WheelCraft Олени та Максима.

Андрій Ремізов, директор ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту»

«Агенція Webpromo проявила себе блискуче у пілотній програмі маркетингової підтримки. Ми вдячні команді за глибоку аналітику компаній-учасниць та результативні цифрові стратегії з маркетингу».

Олена та Максим, учасники пілотного проекту з підтримки малого та середнього бізнесу, про співпрацю з Webpromo

«Зараз WheelCraft це більше, ніж бізнес. До нас звертаються клієнти з транспортом різних виробників із запитом отримати якісний сервіс, кваліфіковану підтримку чи апгрейд на нове колесо. Ми підтримуємо різні моноспільноти, а в перші місяці війни надавали повністю безкоштовний сервіс, інструменти та запчастини для клієнтів, які займалися волонтерством або перебували у ТРО.»

Як за 2 тижні з нуля створити успішний бренд для бізнесу в Інтернеті?

Пропонуємо познайомитися з брендом WheelCraft та підписатися на їхню сторінку в Інстаграм. Можливо, ви наважитеся перейти на зручний, швидкий та мобільний транспорт у вигляді самокату чи моноколеса.

Хочете працювати з нами й отримувати максимальний результат від інтернет-реклами та просування?

Останні матеріали рубрики

Блакитна галочка в Instagram: поради

Блакитна галочка в Instagram: поради, які допоможуть успішно...

Блакитна галочка, незважаючи на малий розмір, має велике значення у побудові довіри з аудиторією. Щоб допомогти вам успішно отримати...

Арбітраж трафіка: що це таке і як на ньому заробити

Арбітраж трафіка: що це таке і як на ньому заробити

У новій статті ми не просто розповідаємо про потенціал і користь аффілейт-маркетингу, а пояснюємо, що таке арбітраж трафіка та як від...

Google випустив оновлення Core Web Vitals 12 березня 2024 року

Google випустив оновлення Core Web Vitals 12 березня 2024 року

Ключові дані, які потрібно знати про оновлення Google.

Google інтегрує публікації із соціальних мереж у...

Google підтягуватиме в результати пошуку публікації компанії в соцмережах.

Підпишіться на нашу розсилку
Будьте в курсі останніх новин та спецпропозицій
Підписка на розсилку в Telegram
Залишились питання?
Наші експерти готові відповісти на них

 

Зв’яжіться за вказаним нижче телефоном з нашим менеджером або скористайтеся послугою «Зателефонуйте мені». Ми зв’яжемося з вами найближчим часом.

Виконують всі задачі, досягаючи кращих КРІ
Рекомендую Webpromo як надійних партнерів
Кратно зросли показники приросту органічного трафіку
Серед багатьох ми обрали Webpromo
Кожен в команді— майстер своєї справи
Ціную Webpromo за гнучкість
Команда Webpromo - це продовження нашого відділу маркетингу
Спокійний за просування своїх проєктів в інтернеті

Ми використовуємо cookie-файли для надання найбільш актуальної інформації.

Продовжуючи використовувати сайт, Ви погоджуєтесь з використанням файлів cookie.

Політика конфіденційності