Головна » Блог » Як можна впізнати сторінку із завищеними показниками? 6 корисних сервісів для перевірки Instagram на накрутку

Як можна впізнати сторінку із завищеними показниками? 6 корисних сервісів для перевірки Instagram на накрутку

13.09.2021

Редакція: Ольга Коцофане. Автор: Оксана Харьковчук


З кожним роком популярність соціальних мереж зростає. Соціальні платформи стали не просто місцем спілкування, а й простором для просування свого бізнесу. Реальність світу з боку екрана — лайки, кількість підписників, коментарі. 

Багато публічних особистостей, блогерів і брендів піклуються про якість своїх акаунтів у соціальних мережах. Навіщо? Щоб використовувати їх як потенційний засіб заробітку. Під час оцінювання сторінки користувачі звертають увагу на кількість підписників, лайків, коментарів і “реальність” акаунта, рідше — запитують статистику.

Згідно з даними опитування сервісу HypeAuditor, 85% потенційних рекламодавців утримуються від запиту статистики облікового запису у блогера, а іншим 15% буде достатньо скриншотів зі сторінки Instagram Insights або даних Media Kit, які надасть блогер.

У цій статті ми розповімо про те, що з себе представляє тіньове просування акаунта Instagram — накрутка, як можна ефективно і швидко перевірити сторінку вручну або за допомогою спеціальних сервісів, і чому все-таки не варто вдаватися до таких небезпечних методів просування. Дізнайтеся також про безпечні “білі” методи розкрутки Інстаграм, які не зашкодять вашому акаунту!

Зміст:

1. Що таке накрутка показників в Instagram?

2. Які є способи накруток в Instagram?

3. Як можна перевірити сторінку в Instagram на накрутку

4. Чому спеціалісти не рекомендують використовувати методи накрутки в Instagram

5. Білі методи розкрутки або накрутки Instagram, які не зашкодять вашому акаунту

6. Висновки

У цій статті ми розповімо про те, що таке тіньове просування акаунта Instagram – накрутка, як можна ефективно і швидко перевірити сторінку вручну або за допомогою спеціальних сервісів, і чому все-таки не потрібно вдаватися до настільки небезпечних методів. Дізнайтеся також про безпечні “білі” методи розкручування Інстаграм, які не зашкодять вашому профілю!



 

Що таке накрутка показників в Instagram?

Накрутка — це процес отримання коментарів, лайків і підписок “тіньовими” або “сірими” методами, які суперечать правилам спільноти Instagram. У стандартної сторінки в Instagram наповнення відповідає дійсності, а підписки, коментарі та лайки залишають справжні люди, наприклад, друзі, знайомі або шанувальники.

Що вищі показники активності на сторінці Instagram, то краще для лідера думок — зростає цінник за рекламу, підвищується вплив у масах, є можливість познайомитися зі знаменитостями і самому стати відомим. Щоб скоротити шлях до успіху, дехто ризикує звертатися до тіньових схем, серед яких, наприклад, накрутка підписників Інстаграм.

Таке порушення легко вирахувати завдяки ручному аналізу або сучасним додаткам. Виявлена накрутка підриває авторитет блогера або компанії, може призвести до втрати будь-яких робочих контрактів, рекламних пропозицій і співпраці з іншими блогерами або соціально активними сторінками.

Блогер також може втратити більшу частину аудиторії, якщо його підписники дізнаються про несхвалюваний метод підвищення впізнаваності акаунта. За статистикою, понад 30% акаунтів хоч раз використовували різні види Instagram накрутки.

 

Які є способи накруток в Instagram?

Для накрутки Інстаграм існує багато способів, наведемо, як приклад, найпопулярніші з них:

  1. Масфоловінг — метод накрутки Instagram, за якого від імені вашої сторінки автоматично підписуються на акаунти потенційної цільової аудиторії (ЦА). 
  2. Маслайкінг — спосіб накрутки в Інстаграм, за якого від імені вашої сторінки автоматично проставляються лайки потенційної цільової аудиторії (ЦА). Користувачам, яким поставили лайк, цікаво, хто це зробив, і вони переходять на профіль.
  3. Маслукінг — метод накрутки Instagram, за якого від імені вашої сторінки переглядають сторіс інших акаунтів потенційної цільової аудиторії (ЦА). Актуально для сторінок з невеликою аудиторією.
  4. Створення ботів — це акаунти, які призначені тільки для підвищення основних показників інших сторінок Instagram (лайки, коментарі та підписки).
  5. Лайктайм — спосіб піару, коли блогер просить передплатників ставити лайки та коментарі під одним або кількома постами. Натомість обіцяє взаємну реакцію для деяких “активних” користувачів, наприклад, відповідний лайк, коментар або подарунки.
  6. Чати активності. У таких чатах блогери спілкуються між собою і просять один одного підтримати свої сторінки лайками і коментарями.
  7. “Укомплектовані” підписниками акаунти Інстаграм — деякі користувачі створюють акаунти та нарощують на них аудиторію до певної позначки, а потім продають блогерам. Таким чином, у результаті накрутки followers Instagram підписниками сторінки є реальні люди, а не боти — що дуже важливо. Попередній контент видаляється і новий власник починає вести блог з “чистого аркуша”.
  8. Аудиторія з інших країн. Завдяки смартфону та доступу до інтернету зараз можна заробляти гроші з будь-якої точки світу. Блогери цим користуються — якщо розмістити замовлення на біржі фрілансерів самостійно або через посередників, можна залучити багато підписників за невелику суму, наприклад, з Індії, Бангладеш, арабських країн.
  9. Giveaway — метод, який був доволі популярний останнім часом. Що це таке? Giveaway передбачає розіграш одного або декількох призів на широку аудиторію. Блогери об’єднуються, щоб зібрати якомога більшу суму та подарувати значні призи, наприклад, гроші, квартиру або машину. Що більший виграш, то більше аудиторії можна охопити і залучити людей, які братимуть участь у розіграші. Кожному спонсору заздалегідь повідомляють, яка кількість нової аудиторії передбачається, і блогер вирішує, хоче він брати участь у конкурсі чи ні.
  10. Бартер. За цим способом накрутки Instagram працюють в основному блогери-початківці з невеликою аудиторією. Бартер передбачає взаємну вигоду обох сторін, наприклад, блогер користується послугою або товаром в обмін на розміщення реклами. Звертаючись за такою накруткою для Instagram, варто бути уважним. Блогер може обіцяти, що реклама розлетиться на величезну аудиторію, але якщо водночас на його сторінці всього 200 активних користувачів, то і бажаного ефекту ви не отримаєте.
  11. Створення мережі акаунтів Інстаграм. Спосіб накрутки Instagram багато в чому схожий з перепродажем. Користувач створює сторінку, де розміщує смішні відео або меми. Набирається велика аудиторія і тут на акаунті з’являється реклама нового співтовариства, куди творець акаунта настійно рекомендує перейти. Велика частина підписників підпишеться, і так можна до нескінченності переводити аудиторію з одного акаунта на інший. Таким чином, акаунти часто продають або замовляють рекламу не на одному профілі, а на цілій мережі.

Які є способи накруток в Instagram? Для накрутки Інстаграм існує багато способів, наведемо найпопулярніші з них:



 

Як можна перевірити сторінку в Instagram на накрутку

Для перевірки вручну сторінки Instagram на накрутку потрібно уважно вивчити такі показники.

  1. Співвідношення числа підписників до кількості коментарів і лайків.
  2. Різниця лайків і коментарів між різними постами.
  3. Активність переглядів в історіях і стрічці Інстаграм.
  4. Кількість підписок, їхні імена та аватари.
  5. Активність блогера або автора сторінки Інстаграм у коментарях.

1. Співвідношення числа підписників до кількості коментарів і лайків

Це відношення називають також Engagement rate, скорочено ER. Зверніть увагу, скільки на сторінці підписників і яка активність під постами. Якщо підписників багато, а лайки та коментарі не становлять навіть 25%, найімовірніше, в акаунті залучено багато ботів. Це найпростіший спосіб перевірити Інстаграм на ботів безкоштовно.

Згідно з дослідженням компанії trendHERO про «Середній Engagement Rate і проникнення Instagram», виконати перевірку акаунту Інстаграм дуже просто.

Наприклад, можна порахувати Engagement Rate (ER) — рівень залученості аудиторії, за формулою «сума лайків і коментарів до постів / на кількість постів і кількість підписників». Так, ER 10% у блогера з 50 тисячами підписників означає, що у нього на пост у середньому 5000 коментарів і лайків.

При цьому, з результатів видно, що чим більше підписників на сторінці, тим меншим буде рівень залученості аудиторії (ER). Наприклад, 5% ER для наноінфлюенсера (1–10k підписників) це нормальний показник, а для макроінфлюенсера (100k–1m) — дуже хороший.

Водночас, з результатів видно, що чим більше підписників на сторінці, тим меншим буде рівень залученості аудиторії (ER). Наприклад, 5% ER для наноінфлюенсера (1-10k підписників) це нормальний показник, а для макроінфлюенсера (100k-1m) — дуже хороший.

Для визначення середнього значення ER використовували медіанне значення. Подивіться на рівень залученості підписників до сторінок Інстаграм в Україні:

Для визначення середнього значення ER використовували медіанне значення. Подивіться на рівень залученості підписників до сторінок Інстаграм в Україні:

Також можливо знайти дані щодо кількості акаунтів Instagram за країнами та використовувати потрібні показники. Наприклад, кількість блогерів на мільйон населення.

Також можливо знайти дані щодо кількості акаунтів Instagram по країнах і використовувати потрібні показники. Наприклад, кількість блогерів на мільйон населення.

Таким чином, у 2020-му році кількість блогерських акаунтів Інстаграм в Україні склала по 1,9 мільйонників на мільйон населення. На іншому графіку (нижче) ми бачимо цифру в 51,9 макроблогерів на мільйон населення.

Таким чином, в 2020-му році кількість блогерських акаунтів Інстаграм в Україні склала по 1,9 мільйонників на мільйон населення. На іншому графіку (нижче) ми бачимо цифру в 51,9 макроблогерів на мільйон населення.

2. Різниця лайків і коментарів між різними постами

SMM-менеджери звуть цей показник розкидом. У нормі він має становити від 40% до 100%. Якщо на одному з постів помітно більше лайків або коментарів, можливо, блогер набирає підписників за допомогою розіграшу. Якщо на всіх постах однакова кількість лайків, це ознака використання методів накрутки Instagram.

3. Активність переглядів в історіях і стрічці Інстаграм

Статистично, активність в історіях сторінок вища, ніж у стрічці Instagram. Це один з останніх трендів цієї соціальної мережі. Якщо ж показники активності приблизно однакові, найімовірніше, в акаунті було використано накрутку. 

Ще одним хорошим способом вручну перевірити сторінку на ботів називають метод порівняння кількості переглядів відео та лайків під постами. У разі накрутки, зазвичай удвічі менше лайків.

4. Кількість підписок, їхні імена та аватари

Якщо у блогера або у тих, хто його лайкає та коментує, велика кількість підписок, це має викликати сумніви. Дуже ймовірно, що кількість підписаних акаунтів Інстаграм, викликана використанням ботів або взаємовигідною підпискою.

Погодьтеся, що акаунти без фото або з нікнеймом на кшталт “12345”, “11111”, “004fjffvjs” мають, щонайменше, дивний вигляд. Тим більше, якщо вони нескінченно залишають коментарі під постами.

5. Активність блогера або автора сторінки Інстаграм у коментарях

Ще одна перевірка профілю на накрутку Інстаграм — просто подивитися, чи часто спілкується блогер у коментарях зі своєю аудиторією. Є “загальноприйняті норми”: якщо у блогера аудиторія понад 1 мільйон підписників, тоді його норма — відповідати на 1% коментарів. У блогерів-початківців цей показник може сягати 30%.

Перевірка акаунта Інстаграм вручну Для перевірки вручну сторінки Instagram на накрутку потрібно уважно вивчити наступні показники: Відношення числа підписників до кількості коментарів і лайків Різниця лайків і коментарів між різними постами Активність переглядів в історіях і стрічці Інстаграм Кількість підписок, їх імена і аватари Активність блогера або автора сторінки Інстаграм в коментарях

Перевірка блогера або топових сторінок Інстаграм на накрутку за допомогою спеціальних сервісів

Перш ніж почати співпрацю з блогером або іншою активною сторінкою в Instagram, можна протестувати або “прогнати” його сторінку через спеціальні сервіси. Вони виконують перевірку акаунта Інстаграм на ботів або накрутку, вимірюють числові характеристики, лайки, коментарі тощо.

Перевірити сторінку в Instagram на накрутку допоможуть такі сервіси як:

  1. trendHERO
  2. InstaHero
  3. LiveDune
  4. Fakelikeinfo
  5. InBlogs 
  6. Epicdetect та ін.

trendHERO

Цей сервіс пропонує багато корисних інструментів для пошуку та перевірки блогерів і топових сторінок в Instagram, підписників на ботів тощо.

Користь цього сервісу в тому, що він не тільки робить ретельний аналіз сторінки, але також збирає інформацію про підписників блогера, формуючи базу для реклами. Крім цього, він показує ще 500 схожих акаунтів і рекламу, яка на них проводилася.

trendHERO Цей сервіс пропонує багато корисних інструментів для пошуку і перевірки блогерів і топових сторінок в Instagram, передплатників на ботів та ін. Користь цього сервісу в тому, що він не тільки робить ретельний аналіз сторінки, але також збирає інформацію про передплатників блогера, формуючи базу для реклами. Крім цього, показує ще 500 схожих акаунтів і рекламу, яка на них проводилася.

ереваги сервісу перевірки накрутки в Інстаграм:

  • База 80+ млн акаунтів;
  • 90+ метрик для аналітики акаунта та перевірки на накрутку в Instagram;
  • Сервіс, який робить рекламу у блогерів простішою та ефективнішою.

Недоліки перевірки накрутки Instagram — цей сервіс платний. Вартість змінюється залежно від набору бажаних функцій. Доступна безкоштовна опція перевірки 1-го акаунта Інстаграм (до 10 000 підписників + 14 днів тріал-період).

Переваги сервісу перевірки накрутки в Інстаграм: База 80+ млн акаунтів; 90+ метрик для аналітики акаунта і перевірки на накрутку в Instagram; Сервіс, який робить рекламу у блогерів простіше і ефективніше. Недоліки перевірки накрутки Instagram – цей сервіс платний. Вартість змінюється в залежності від набору бажаних функцій. Доступна безкоштовна опція Перевірки 1-го акаунта Інстаграм (до 10 000 передплатників + 14 днів тріал-період).

InstaHero

Сервіс InstaHero допомагає виконати перевірку Інстаграм на накрутку безкоштовно. Завдяки ретельному аналізу аудиторії сервіс виявляє наявність активних користувачів і неактивних профілів у передплатниках, показує корисну статистику за активністю. Через цей сервіс можна зробити “очищення” профілю від ботів і ввімкнути захист від спаму. 

Дані аналізу завантажуються на комп’ютер або телефон у вигляді таблиці формату .excel. Також платформа пропонує курси та вебінари про соціальні мережі та методи залучення або утримання живих підписників.

InstaHero Сервіс InstaHero допомагає виконати перевірку акаунта Інстаграм безкоштовно. Завдяки ретельному аналізу аудиторії, сервіс виявляє наявність активних користувачів і неактивних профілів в підписниках, показує корисну статистику щодо активності. Через цей сервіс можна зробити очистку профілю від ботів і ввімкнути захист від спаму. Дані аналізу викачуються на комп'ютер або телефон у вигляді таблиці формату .excel. Також платформа пропонує курси і вебінари з вивчення соціальних мереж і методах залучення чи утримання живих підписників.

Переваги сервісу перевірки накрутки в Інстаграм:

  • Ретельний аналіз якості підписників. Ви зможете зрозуміти, хто вас читає, лайкає, а також чому падають охоплення;
  • Дізнаєтеся справжність акаунта та інші дані (стать, вік, гео, активність). Знаючи, хто ваші підписники і звідки, ви зможете зробити контент більш орієнтованим на певні аудиторії;
  • Підвищите охоплення, залученість і активність, позбувшись неактивної аудиторії, яка псує вашу статистику.

Недоліки перевірки накрутки Instagram — цей сервіс платний. Вартість змінюється залежно від набору бажаних функцій. Наприклад, 30-ти денний захист облікового запису Інстаграм від спаму коштує 2$, а аналіз 1-ї перевірки обійдеться вам у 3$.

Переваги сервісу перевірки накрутки в Інстаграм: Ретельний аналіз якості підписників. Ви зможете зрозуміти хто вас читає, лайкає, а так само чому знижується охоплення; Дізнаєтеся реальність акаунта та інші дані (стать, вік, гео, активність). Знаючи хто ваші передплатники і звідки, ви зможете зробити кращий контент; Підвищите охоплення, залученість і активність, позбувшись від неактивної аудиторії, яка псує вашу статистику. Недоліки перевірки накрутки Instagram – цей сервіс платний. Вартість змінюється в залежності від набору бажаних функцій. Наприклад, 30-ти денний захист акаунта Інстаграм від спаму коштує 2$, а аналіз 1-ої перевірки обійдеться вам в 3$.

Livedune

Сайт для комплексної перевірки накрутки Інстаграм, розрахований на зростання аудиторії та охоплень, збільшення залученості та продажів при менших витратах вашого акаунта Інстаграм. При цьому, він допомагає робити перевірку блогерів, накрутки підписників і лайків не тільки в Інстаграм. Livedune визначає, скільки реальних профілів підписано на блогера, скільки людей відписалося і протягом якого часового періоду.

Livedune аналізує контент, перевіряє хештеги. Коментарі, результати перевірки зберігаються у вигляді документа у форматі .xls, .pdf, .csv тощо. Сервіс платний, і кожен тип підписки передбачає різну кількість функцій.

Livedune Сервіс для комплексної роботи в соціальних мережах, розрахований для зростання аудиторії і охоплення, збільшення залученості і продажів при менших витратах вашого облікового запису Інстаграм. Водночас, він допомагає робити перевірку блогерів, накрутки підписників і лайків не тільки в Інстаграм. Livedune визначає скільки реальних профілів підписано на блогера, скільки людей відписалися та протягом якого часового періоду. Livedune аналізує контент, перевіряє хештеги. Коментарі, результати перевірки зберігаються у вигляді документа в форматі .xls, .pdf, .csv та ін. Сервіс платний і кожен тип підписки передбачає різну кількість функцій.

Переваги сервісу перевірки накрутки в Інстаграм:

  • Моніторинг і обробка нових коментарів, повідомлень і згадок із соцмереж в одному вікні, аналіз тональності та швидкості відповіді менеджерів;
  • Статистика акаунтів кожної години для докладного аналізу та пошуку точок зростання;
  • Експорт звітів у форматах PDF, Google Презентації та Excel;
  • Автопостинг на місяць вперед, публікація контенту, збір коментарів і статистики;
  • Перевірка та відбір блогерів без накруток і з хорошою активністю, щоб не злити бюджет;
  • Встановлення KPI для кожного акаунта та відстеження прогресу їх виконання в реальному часі.

Недоліки перевірки накрутки Instagram — цей сервіс платний. Є три тарифні пакети: Блогер (6$), Бізнес (22$), Агентство (108$). Різниця між пакетами в кількості акаунтів та співробітників і віці ретроперспективи. Для охочих ознайомитися з програмою передбачено пробний період, який розрахований на 7 днів.

Переваги сервісу перевірки накрутки в Інстаграм: Моніторинг та обробка нових коментарів, повідомлень і згадок з соцмереж в одному вікні, аналіз тональності та швидкості відповіді менеджерів; Погодинна статистика акаунтів для докладного аналізу та пошуку точок росту; Експорт звітів в форматах PDF, Google Презентації та Excel; Автопостинг на місяць вперед, публікація контенту, збір коментарів і статистики; Перевірка і відбір блогерів без накруток і з хорошою активністю, щоб не злити бюджет; Установка KPI для кожного акаунта і відстеження прогресу їх виконання в реальному часі. Недоліки перевірки накрутки Instagram – цей сервіс платний. Є три тарифні пакети: Блогер (6$), Бізнес (22$), Агентство (108$). Різниця між пакетами в кількості акаунтів, співробітників та віку ретроперспективи. Для бажаючих ознайомитися з програмою передбачено тестовий період, який розрахований на 7 днів.

Fakelikeinfo

Fakelikeinfo — дає змогу аналізувати базові показники профілю в Інстаграм (кількість накручених або живих лайків на кожен пост). Щоб скористатися послугами сервісу, необхідно вказати адресу електронної пошти та логін в Інстаграм.

Fakelikeinfo Fakelikeinfo – дозволяє аналізувати базові показники профілю в Інстаграм (кількість накручених або живих лайків на кожен пост в Інстаграм). Щоб скористатися послугами сервісу, необхідно вказати адресу електронної пошти і логін в Інстаграм.

Переваги сервісу перевірки накрутки в Інстаграм:

  • Аналіз постів, накручені та справжні лайки;
  • Аналіз акаунтів, накручений і справжній ER;
  • Аналіз фоловерів, активні та накручені фоловери;
  • Аналіз і кількість коментарів, справжні та накручені коментарі.

Недоліки перевірки накрутки Instagram — сервіс платний. Проте тарифи вигідні. Перша перевірка, якщо вона не перевищує 500 підписників, безкоштовна. Інші тарифи — «Лайт» і «Стандарт» пропонують різні можливості та набори інструментів для аналізу.

Переваги сервісу перевірки накрутки в Інстаграм: Аналіз постів, накручені і справжні лайки; Аналіз акаунтів, накручений і справжній ER; Аналіз фоловерів, активні і накручені фоловери; Аналіз і кількість коментарів, справжні та накручені коментарі. Недоліки перевірки накрутки Instagram – сервіс платний, вигідні тарифи. Водночас, якщо перша перевірка не перевищує 500 підписників, тоді вона безкоштовна. Інші тарифи – «Лайт» та «Стандарт» пропонують різні можливості та набори інструментів для аналізу.

InBlogs

Сервіс для перевірки акаунтів. Перевірка Інстаграм акаунта на накрутку доступна під час реєстрації. Обліковий запис дає змогу новому клієнту дивитися статистику акаунтів, створювати списки обраного та мати доступ до системи відгуків.

InBlogs Сервіс для перевірки облікових записів в Інстаграм. Пошук доступний після реєстрації. Обліковий запис дозволяє новому клієнтові дивитися статистику акаунтів, створювати списки обраного і мати доступ до системи відгуків.

Сервіс перевірки накрутки в Інстаграм звертає увагу на:

  • Відсоток лайків від підписників;
  • Коментаторів, які мають до 1000 підписників;
  • Коментаторів, які використовують понад 4 слова.

Недоліки цього інструмента перевірки накрутки Instagram — реєстрація обов’язкова. Всі цінники наведені виключно в ознайомлювальних цілях і не є реальною вартістю реклами у блогера. Але в 90% випадків збігаються.

При перевірці акаунта Інстаграм знімаються бали — внутрішня валюта сервісу InBlogs. Обов’язковою наданою інформацією, у разі відкритого профілю, є відсоток лайків від підписників і аналіз коментарів. Географія та інтереси аудиторії — це додаткові другорядні характеристики, які можуть бути не визначені за відсутності необхідних даних.

Epicdetect

Сервіс для перевірки будь-якого європейського акаунта Інстаграм, за допомогою якого можна вирахувати ботів серед його підписників (“чужі” країни, дивні інтереси аудиторії, низький ER).

Epicdetect Сервіс для перевірки будь-якого європейського акаунта Інстаграм, за допомогою якого можна обчислити ботів серед його підписників (“чужі країни”, дивні інтереси аудиторії, низький ER).

Переваги сервісу перевірки накрутки в Інстаграм:

  • 317,210 акаунтів у базі;
  • Перевірка на ботів;
  • Перевірка за географією;
  • Перевірка підписників.

Недоліки такої перевірки накрутки Instagram — цей сервіс платний, перевірка акаунта обійдеться в 4$.

Переваги сервісу перевірки накрутки в Інстаграм: 317,210 акаунтів в базі; Перевірка Інстаграм акаунта на ботів; Перевірка Інстаграм акаунта по географії; Перевірка підписників Інстаграм акаунта. Недоліки перевірки накрутки Instagram – цей сервіс платний, перевірка акаунта обійдеться в 4$.



 

Чому спеціалісти не рекомендують використовувати методи накрутки в Instagram

Накрутка — не найкращий спосіб просувати акаунт Інстаграм, тому що не вийде підвищити взаємодію або лояльність аудиторії до вашої сторінки, використовуючи “тіньові” або “сірі” методи, які до того ж, суперечать правилам спільноти Instagram. Багато просунутих SMM-менеджерів, інтернет-маркетологів і SEO-фахівців згодні з цим.

Назвемо кілька популярних причин чому не варто використовувати накрутку у своєму акаунті Інстаграм:

  1. Зменшується ER — коефіцієнт залученості. Цей параметр важливий для потенційних рекламодавців і партнерів. Що вищий цей показник, то більше у блогера або топової сторінки “живої” аудиторії, яка скористається пропозицією, і у компанії, що пропонує співпрацю.
  2. Падає репутація блогера або топової сторінки. Досвідчені фахівці можуть одразу відрізнити акаунт Інстаграм з накрученими підписниками від реального. Це призведе до того, що з блогером або сторінкою перестануть співпрацювати.
  3. Накручені підписники — це нецільова аудиторія блогера або топової сторінки. Якщо аудиторія сторінки складається з незацікавлених користувачів, то і пропонувати рекламу буде ні для кого. Інший фактор — нецільова аудиторія не дасть блогеру можливість розвиватися і просувати сторінку, з тієї ж причини — відсутність інтересу.
  4. Участь у конкурсах як основний засіб просування та залучення підписників — не працює. Після закінчення конкурсу більша частина тих, хто підписався, знову відпишеться, охоплення та залученість впадуть. Не допоможе навіть чистка підписок блогера та тимчасове блокування, щоб запобігти масовим відпискам, особливо, якщо призи в конкурсах фейкові. Нечесні блогери потрапляють у “смішні” ситуації з їхніми призами, наприклад, обіцяли подарувати машину, а людина, яка виграла приз, виявилася підставною. 

Плачевні наслідки та мінуси накрутки Інстаграм:

  1. Погіршення якості акаунта;
  2. Низька активність і залученість (ER) сторінки, через які Instagram не буде піднімати ваші публікації в стрічці новин;
  3. Публікації не будуть показуватися вашій цільовій аудиторії, тому завоювати її увагу стане в рази складніше;
  4. Таргетована реклама запускатиметься на фейкові акаунти Інстаграм, сторінки без імені та з дивними нікнеймами, що призведе до безповоротної втрати рекламного бюджету;
  5. Безформна і не активна аудиторія не купуватиме продукти або послуги, які ви пропонуєте.

Не варто захоплюватися “сірими” методами накрутки, особливо, коли ви щось продаєте або надаєте послуги користувачам. З кожним роком Інстаграм посилює контроль над сторінками, тож за фейки чи дії, які суперечать правилам спільноти, — акаунти потраплять у бан, будуть тимчасово відсторонені або безповоротно видалені.

Чому спеціалісти не рекомендують використовувати методи накрутки в Instagram



 

Білі методи розкрутки або накрутки Instagram, які не зашкодять вашому акаунту

З кожним роком користувачам дедалі складніше самостійно збільшувати підписників в Інстаграм. Як тоді можна просувати свій акаунт, щоб не потрапити в бан? 

Пропонуємо дізнатися про цікаві, а головне ефективні “білі” методи та поради просування Instagram:

  1. Проведіть власне дослідження і з’ясуйте: які тренди є в Інстаграмі, який контент зараз популярний, якою є ваша мета, напрямок і сфера бізнесу, чим займаються конкуренти та чим вони кращі за вас.
  2. Акаунти в соціальних мережах: створіть розгорнуте представлення свого бренду в інтернеті за допомогою акаунтів Instagram, Facebook, Telegram, YouTube, Tik Tok, Twitter.
  3. Ведіть активний профіль у соціальних мережах і залучайте нову аудиторію: миттєво обмінюйтеся фотографіями та відео зі свого повсякденного життя в Instagram.
  4. Складіть план публікацій в Інстаграм і синхронізуйте його з найбільш підходящим або “активним” часом для ваших підписників.
  5. Використовуйте ручний або автоматизований спосіб залучення підписників тільки в тому разі, якщо ви дотримуватиметеся лімітів Instagram, щоб ваш профіль не вважали небезпечним і не відправили в бан.

Белые методы раскрутки или накрутки Instagram, которые не повредят вашему аккаунту

Висновки

  1. Використовувати “сірі методи” накрутки аудиторії однозначно не варто, тому що це сильно впливає на якість акаунта Інстаграм і репутацію блогера або топової сторінки. 
  2. Важливо пам’ятати, що велика кількість лайків і підписників — не завжди запорука успіху. 
  3. Для оцінки ефективності співпраці з блогером можна застосовувати спеціальні програми для перевірки накрутки або аналізувати акаунт Інстаграм вручну. 
  4. Правильний вибір блогера або топової сторінки для реклами та ретельний аналіз акаунта Інстаграм дасть змогу досягти бажаної мети і приведе до процвітання та успішного розвитку вашого бізнесу.

Також читайте інші матеріали в блозі Webpromo:

І підписуйтеся на наш Telegram-канал про маркетинг.

Хочете працювати з нами й отримувати максимальний результат від інтернет-реклами та просування?

Останні матеріали рубрики

Оператори пошуку Google та способи їх використання в роботі...

Для ефективнішого пошуку інформації існують спеціальні команди, які дозволяють виокремити потрібні дані, конкретизувати або...

Google завершив оновлення політики щодо спаму за березень 2024

Google завершив оновлення політики щодо спаму 20 березня 2024 року. Про це стало відомо на сторінці Google Search Status Dashboard Основне оновлення — Core...

Лінкбілдинг: що це таке та навіщо потрібно вашому сайту?

Для того, щоб сайт отримав топову позицію при ранжуванні на сторінці видачі результатів Google (SERP), SEO-спеціалісти вдаються до різних...

Як підприємствам з України досягти успіху на польському ринку: маркетингові поради

Як підприємствам з України досягти успіху на польському...

Проаналізувавши отриманий завдяки Програмі досвід, було сформульовано практичні поради для підприємців, які планують працювати на...

Підпишіться на нашу розсилку
Будьте в курсі останніх новин та спецпропозицій
Підписка на розсилку в Telegram
Залишились питання?
Наші експерти готові відповісти на них

 

Зв’яжіться за вказаним нижче телефоном з нашим менеджером або скористайтеся послугою «Зателефонуйте мені». Ми зв’яжемося з вами найближчим часом.

Виконують всі задачі, досягаючи кращих КРІ
Рекомендую Webpromo як надійних партнерів
Кратно зросли показники приросту органічного трафіку
Серед багатьох ми обрали Webpromo
Кожен в команді— майстер своєї справи
Ціную Webpromo за гнучкість
Команда Webpromo - це продовження нашого відділу маркетингу
Спокійний за просування своїх проєктів в інтернеті

Ми використовуємо cookie-файли для надання найбільш актуальної інформації.

Продовжуючи використовувати сайт, Ви погоджуєтесь з використанням файлів cookie.

Політика конфіденційності