Головна » Блог » Популярні сервіси українських маркетологів, які пішли з росії та засудили війну в Україні

Популярні сервіси українських маркетологів, які пішли з росії та засудили війну в Україні

02.06.2022

Редакція: Оля Сомова. Автор: Ольга Сомова


З початку війни в Україні багато брендів, бізнесу пішло з російського ринку на знак протесту. Не залишилися осторонь послуги маркетингових інструментів. Поступово країну-агресора залишають популярні програми, сайти для маркетологів, дизайнерів та інших спеціалістів у сфері діджитал реклами. Ми зібрали список наших улюблених корисних сервісів, хто засудив війну та підтримав Україну.

Сервисы закрыли доступ российским пользователям



Сервіс графічного дизайну Canva більше не доступний на території росії з 1 червня. При спробі зайти на сайт російські користувачі бачать повідомлення про те, що компанія засуджує незаконну війну в Україні. Як протест проти вторгнення в Україну, сервіс повністю блокує доступ російським користувачам.

Ще один графічний редактор Figma також обмежив доступ росіянам. Зараз сервісом можуть скористатися ті росіяни, хто має обліковий запис. Відповідно до нової політики сервіс нині більше не пропонує платні послуги новим клієнтам у росії. Користувачі на безкоштовному стартовому плані не можуть перейти на платні облікові записи. 

Міжнародний фотобанк Depositphotos у березні місяці закрив продажі та доступ до сервісу клієнтам та партнерам з росії та Білорусі. Водночас сервіс також перестав приймати платежі, а за передплачені послуги ініціював повернення коштів, але після зняття санкцій.

Безкоштовний фотосток Pixabay припинив роботу біля росії. Користувачі більше не зможуть завантажувати зображення та власні фото.

Сервисы закрыли доступ российским пользователям



Український SEO-сервіс SerpStat заблокував акаунти користувачів із росії без повернення коштів. Також компанія заявила про те, що перестала оновлювати пошукову видачу про бази Яндекса, Google «ru» та Google «by» та обсяг пошуку в базах Яндекса.

Сервіс з SEO аналізу Ahrefs засудив війну в Україні Компанію заблокувала доступ усім користувачам з росії та Білорусі. Також відомо, що команда збирає пожертвування різним українським фондам, починаючи з 2014 року. Наразі компанія допомагає фонду «Повернись живим». Для цього пропонує користувачам внести пожертвування на будь-яку суму і на подяку Ahrefs продовжує вашу підписку вдвічі.

Pics.io SaaS сервіс для управління цифровими активами, мультимедійними файлами — розірвала контракти з усіма користувачами з росії заблокувала можливість подальшого доступу.

Gtmetrix сервіс для перевірки швидкості завантаження сайту з 19 травня також обмежив доступ користувачам із росії. Користуватися сервісом можна буде лише у разі зняття санкцій.

Сервіс автоматизації маркетингу з метою організації багатоканальних рекламних кампаній eSputnik підтримав Україну. Компанія заявила про те, що повністю йде з російського ринку, не приймає платежі від клієнтів з росії та Білорусі, а також не реєструє нових користувачів із зазначених країн.

inCust платформа для взаємодії з покупцями та управління життєвим циклом також перестав обслуговувати клієнтів з росії та Білорусі.

Сервисы закрыли доступ российским пользователям



Український Бітрікс24 — програма для організації робочого процесу — зупинила співпрацю з компанією-розробником, яка перебуває в росії. Також засудила військові дії країни-агресора та закликала російських громадян виходити на мітинги.

Сервіс для управління проектами WorkSection заблокував акаунти з росії та надалі не планує продовжувати роботу в регіоні. Команда оголосила про намір просуватися на західний ринок. Окрім цього, зробили сервіс безкоштовним для волонтерських та гуманітарних організацій.

Український розробник Readdle таких додатків як Documents, Scanner Pro, PDF Expert, Calendars, Spark та B2B-продукту Fluix зупинили продажі в російському App Store та Google Play. Компанія повністю закрила доступ новим користувачам, у існуючих клієнтів програми більше не оновлюватимуться. Також компанія розірвала ділові відносини із російськими компаніями.

Найбільший реєстратор доменних імен GoDaddy заявив про вихід з російського ринку. Компанія видалила російську версію сайту, відмовляється реєструвати доменні імена «.ru и .ru.com.», а також видалила всі доменні імена «.ru» з вторинного ринку доменних імен. GoDaddy категорично засудив війну в Україні та агресію російського уряду. Також сервіс підтримав український народ та перевів фінансову допомогу.

Програмне забезпечення для віддаленого контролю TeamViewer зупинив продаж послуг та підтримку російських користувачів. Компанія відмовилася від нових контрактів і більше не продовжуватиме поточні. Підписка діє до закінчення терміну, після чого доступ не можливий.

Біржа прямої реклами Collaborator зупинила роботу з користувачами з росії та Білорусі. Компанія відключила можливість реєстрації акаунтів, поповнення балансу, всі майданчики російських та білоруських власників, а також ЗМІ відключено (близько 8 тис.). Крім цього, зі списку валют виключили рубль. Поступово сервіс розширює обмеження користувачів, що знаходяться на території країни-агресора.

Сервисы закрыли доступ российским пользователям



Google зупинила продаж реклами на території Росії, включаючи відеохостинг YouTube. Інтернет-гігант продовжує «тиснути» на російських користувачів через усі сервіси, обмежуючи доступ. Нещодавно компанія почала вимикати сервіси google global cache. Це інструменти для прискорення завантаження контенту, що означає, що багато сайтів працюватимуть значно повільніше. Компанія постійно оновлює список санкцій та засуджує військові дії на території України.

Список соціальних мереж, які також приєдналися до підтримки України, ми публікували у статті тут.

Список компаній, які відмовляються співпрацювати з російським агресором, постійно оновлюється та збільшується. Ми солідарні з усіма, хто підтримує нашу країну.

 

Також читайте інші статті в блозі Webpromo:

І підписуйтеся на наш Telegram-канал про маркетинг.

Хочете працювати з нами й отримувати максимальний результат від інтернет-реклами та просування?

Останні матеріали рубрики

Оператори пошуку Google та способи їх використання в роботі...

Для ефективнішого пошуку інформації існують спеціальні команди, які дозволяють виокремити потрібні дані, конкретизувати або...

Google завершив оновлення політики щодо спаму за березень 2024

Google завершив оновлення політики щодо спаму 20 березня 2024 року. Про це стало відомо на сторінці Google Search Status Dashboard Основне оновлення — Core...

Лінкбілдинг: що це таке та навіщо потрібно вашому сайту?

Для того, щоб сайт отримав топову позицію при ранжуванні на сторінці видачі результатів Google (SERP), SEO-спеціалісти вдаються до різних...

Як підприємствам з України досягти успіху на польському ринку: маркетингові поради

Як підприємствам з України досягти успіху на польському...

Проаналізувавши отриманий завдяки Програмі досвід, було сформульовано практичні поради для підприємців, які планують працювати на...

Підпишіться на нашу розсилку
Будьте в курсі останніх новин та спецпропозицій
Підписка на розсилку в Telegram
Залишились питання?
Наші експерти готові відповісти на них

 

Зв’яжіться за вказаним нижче телефоном з нашим менеджером або скористайтеся послугою «Зателефонуйте мені». Ми зв’яжемося з вами найближчим часом.

Виконують всі задачі, досягаючи кращих КРІ
Рекомендую Webpromo як надійних партнерів
Кратно зросли показники приросту органічного трафіку
Серед багатьох ми обрали Webpromo
Кожен в команді— майстер своєї справи
Ціную Webpromo за гнучкість
Команда Webpromo - це продовження нашого відділу маркетингу
Спокійний за просування своїх проєктів в інтернеті

Ми використовуємо cookie-файли для надання найбільш актуальної інформації.

Продовжуючи використовувати сайт, Ви погоджуєтесь з використанням файлів cookie.

Політика конфіденційності