Головна » Блог » ТОП-10 найбільш затребуваних hard skills маркетолога

ТОП-10 найбільш затребуваних hard skills маркетолога

02.10.2023

Редакція: Катя Лифиренко. Автор: Катерина Ліфиренко


Нещодавно ми писали про soft skills, які необхідні кожному маркетологу для успішної кар’єри. Сьогодні поговоримо про не менш важливі hard skills. Володіння hard skills говорить про те, що маркетолог зможе приймати виважені рішення про запуск чи зупинку рекламних кампаній, розробити ефективну маркетингову стратегію та виконувати поставлені KPIs. У цій статті ми підібрали найбільш затребувані та важливі hard skills, які стануть у нагоді кожному маркетологу в 2023 році.

Зміст: 

  1. Що таке hard skills?
  2. 10 найбільш затребуваних hard skills маркетолога
  3. Як прокачати hard skills?
  4. Висновки

hard skills маркетолога



 

Що таке hard skills?

Hard skills (з англ. “жорсткі навички”) — це технічні навички, необхідні для виконання конкретних завдань. Вони відносяться до певної посади і зазвичай зазначаються в описах вакансій.

Набори необхідних для маркетолога навичок часто змінюються, і з’являються нові, але вивчення трендових hard skills відкриває можливості та сприяє просуванню кар’єрними сходами.

Варто зазначити, що за останні сім років у ТОП увійшли навички в галузі цифрового маркетингу. Сьогодні роботодавці насамперед звертають увагу на те, наскільки ефективно маркетолог зможе просувати бізнес онлайн. Це чудово демонструє статистика з 2015 по 2023 рік:

hard skills маркетолога

Источник: Linkedin

 

10 найбільш затребуваних hard skills маркетолога

Linkedin провів дослідження, і склав список найпопулярніших професійних навичок для маркетолога.

1. Досвід у digital-маркетингу

Цифровий маркетинг сьогодні відіграє ключову роль у стратегії просування бізнесу у різних нішах. Розуміння принципів digital-маркетингу запорука ефективної стратегії.

2. Навички SMM

Сучасна стратегія контент-маркетингу залежить від інструментів SMM. Маркетологу важливо розуміти, які платформи соціальних мереж мають бути на першому плані у тій чи іншій стратегії та чому.

3. Знання в галузі SEO

Більшість маркетингових стратегій входить SEO-просування. Це можливість залучити більше органічного трафіку, який потім конвертується у ліди. Маркетологам важливо володіти базовими знаннями SEO-просування, щоб контролювати роботу фахівців, спрогнозувати терміни досягнення цілей та оцінити ефективність каналу.

hard skills маркетолога



4. Вміння розробити маркетингову стратегію

Важко уявити ефективне просування бізнесу без продуманої маркетингової стратегії. Вона об’єднує канали, джерела трафіку, цілі та терміни їх досягнення. Професійний маркетолог обов’язково має вміти складати маркетинговий план. Це базова навичка, без якої неможливо уявити професію маркетолога.

5. Володіння Adobe Photoshop

Володіння базовими навичками графічного дизайну безперечно стане перевагою маркетолога у 2023 році. Це не означає, що вам доведеться самостійно готувати креативи, проте розуміння функціоналу та інструментарію Adobe Photoshop може стати в нагоді для роботи. Як мінімум, ви будете з дизайнером на “однієї хвилі”.

6. Навички email-маркетингу

Email маркетинг це класичний інструмент, який відмінно доповнює маркетингову стратегію. Неважливо, розсилки будуть входити до ваших обов’язків або ви працюватимете зі штатним email-маркетологом, знання в цій галузі знадобляться. Детальніше про email-маркетинг ви можете прочитати в нашій статті: Email-маркетинг. Що це? Цілі та елементи інструменту, особливості та переваги

7. Навички контент-маркетингу

Контент-маркетинг це просування продукту через текстові матеріали, відео, фото та аудіо. Аудиторія вибирає бренди, яким вдається вибудувати емоційний зв’язок та привернути їхню увагу. А завдання маркетолога — створити цей зв’язок та побудувати комунікацію з цільовою аудиторією. Сьогодні саме контент багато в чому формує позиціонування бренду, тому маркетологам важливо володіти цими навичками.

hard skills маркетолога



8. Знання у сфері РРС

Реклама з оплатою за клік є одним із найефективніших і найшвидших методів залучення клієнтів. Маркетологу не потрібно самостійно налаштовувати контекстну та таргетовану рекламу, але вам необхідно розбиратися в принципах та особливостях PPC. Це допоможе оцінити результати, спрогнозувати місячний бюджет, розрахувати коефіцієнт конверсій тощо. Рекламні кампанії можуть ефективно працювати тільки в комплексі з продуманою стратегією, а для того, щоб розробити цю стратегію, маркетологу важливо розуміти як працюють інструменти.

9. Володіння Google Analytics

В епоху інтернет-маркетингу навички аналітики є надзвичайно важливими. Маркетологи повинні знати, як аналізувати дані, щоб отримати інформацію про своїх потенційних клієнтів та про те, як краще з ними взаємодіяти.

10. Навички корпоративної комунікації

Маркетологи мають володіти навичками корпоративної комунікації. Розробити маркетингову стратегію — це півсправи, важливо правильно донести свої думки до керівництва, партнерів та членів команди.

 

Як прокачати hard skills?

Найбільш поширені способи отримати або покращити hard skills:

1. Сертифікати

Отримання сертифіката — чудовий спосіб покращити або освоїти складну навичку та надати переконливі докази цієї навички майбутньому роботодавцю. Також сертифікати стануть чудовим доповненням до резюме. Список безкоштовних сертифікатів для маркетолога можна знайти в нашій статті: Сертифікати, які збільшать кваліфікацію digital-маркетолога.

2. Онлайн-курси

Проходження онлайн-курсів — це найкращий спосіб освоїти нову навичку або покращити вже існуючі.

3. Практика

Регулярне відпрацювання hard skills є ключем до їх вдосконалення. Виберіть одну складну навичку, щоб практикувати її кожен день протягом декількох тижнів. Як тільки ви освоїте цю навичку, переходьте до наступної.

 

Висновки:

  1. Hard skills — це технічні навички, необхідні для виконання конкретних завдань.
  2. Володіння hard skills говорить про те, що маркетолог зможе приймати виважені рішення про запуск чи зупинку рекламних кампаній, розробити ефективну маркетингову стратегію та виконувати поставлені KPIs.
  3. Сьогодні у пріоритеті для маркетологів навички digital-маркетингу.
  4. Найбільш поширені способи придбати або покращити hard skills: отримати сертифікат, пройти онлайн-курси, постійно практикуватись.

 

Хочете працювати з нами й отримувати максимальний результат від інтернет-реклами та просування?

Останні матеріали рубрики

Що таке SEO-копірайтинг і як він допомагає у просуванні...

SEO — це завжди про комплексну роботу, використання різних інструментів для досягнення найкращих результатів у просуванні...

Оператори пошуку Google та способи їх використання в роботі...

Для ефективнішого пошуку інформації існують спеціальні команди, які дозволяють виокремити потрібні дані, конкретизувати або...

Google завершив оновлення політики щодо спаму за березень 2024

Google завершив оновлення політики щодо спаму 20 березня 2024 року. Про це стало відомо на сторінці Google Search Status Dashboard Основне оновлення — Core...

Лінкбілдинг: що це таке та навіщо потрібно вашому сайту?

Для того, щоб сайт отримав топову позицію при ранжуванні на сторінці видачі результатів Google (SERP), SEO-спеціалісти вдаються до різних...

Підпишіться на нашу розсилку
Будьте в курсі останніх новин та спецпропозицій
Підписка на розсилку в Telegram
Залишились питання?
Наші експерти готові відповісти на них

 

Зв’яжіться за вказаним нижче телефоном з нашим менеджером або скористайтеся послугою «Зателефонуйте мені». Ми зв’яжемося з вами найближчим часом.

Виконують всі задачі, досягаючи кращих КРІ
Рекомендую Webpromo як надійних партнерів
Кратно зросли показники приросту органічного трафіку
Серед багатьох ми обрали Webpromo
Кожен в команді— майстер своєї справи
Ціную Webpromo за гнучкість
Команда Webpromo - це продовження нашого відділу маркетингу
Спокійний за просування своїх проєктів в інтернеті

Ми використовуємо cookie-файли для надання найбільш актуальної інформації.

Продовжуючи використовувати сайт, Ви погоджуєтесь з використанням файлів cookie.

Політика конфіденційності